Бойко Борисов: Няма да има следващо правителство, независимо от резултата

„Аз съм човек, който винаги когато влага парите на данъкоплатците, показва къде ги е вложил. Над 100 млн. вложихме за изборите. Демокрацията е скъпо начинание.

Още повече, че ги проведохме в пандемия и пред острия поглед на наблюдатели от всички организации, които се занимават с тази дейност. Всички казват, че изборите са били честни”. Това каза на брифинг в централата на ГЕРБ премиерът в оставка и лидер на партията Бойко Борисов.

"Благодаря на българите, че отново ни оставиха първа политическа сила. За тези коментатори, които казват, че ГЕРБ е отвян на изборите - може ли втория с 250 000 глава по-малко да отвял първия.


Или тези, които се нарекоха Отровно трио обясняват, че ГЕРБ били токсични. Ами БСП не е ли токсична, ами ДПС, ами "Да, България" не са ли токсични, дето никой не иска да работи с тях", коментира Борисов.

"Уважам всяка партия, но не може уважаемата г-жа Нинова да каже по бързо да закриваме парламента, защото Борисов продължава да управлява, коментира още премиерът в оставка", обясни той.

"Целта на промените в Изборния кодекс беше една - ЦИК да се даде в ръцете на кандидата за президент". Според него, в момента се нанасят щети на демокрацията.

"Те не смятаха да правят правителство и бягат отговорност. Няма на да има следващо правителство, независимо от резултата", категоричен бе той и допълни, че служебното правителство на кандидат-президента Радев ще продължи месеци наред и това е целта.
Темата с приетите промени в Изборния кодекс коментира и правосъдният министър в оставка Десислава Ахладова. Тя заяви, че е притеснена от толкова прибързаните промени, прието без да се изчакат становища на институции. "За мен това е неясно", подчерта Ахладова.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова подчерта, че това е абсолютен правен и конституционен прецедент. "Новите варвари погазиха не само Конституцията и законите, но направо превъртяха и времето.

Никога досега не се е случвало промени в закона да бъдат обнародвани в датата на приемането", коментира тя като визира указа, подписан от президента Радев за "Държавен вестник". "Това, което демонстрираха колегите от "партиите на промяната" е направо скандално", категорична е тя.

"Всяко нещо, направено на Разпети петък - има кой да го съди, не го мислете. Затова няма да внасяте в Конституционния съд промените в Кодекса, няма да ги обжалвате", заяви от своя страна Борисов.Атанасова обаче не се съгласи с него и заяви, че юристите трябва да пазят закона, особено когато става въпрос за Конституцията. "Добре, тогава все едно не си ме чула и го обжалвайте", каза Борисов.

Вицепремиерът в оставка Томислав Дончев коментира, че му направили впечатление две неща, но по време на светлите празници трябва да се внимава с метафорите."Основната парадигма на политическия дискурс в момента е, че партиите на промяната са спечелили изборите. Да управляваш обаче не е да смениш Фейсбук с парламентарната трибуна, да управляваш е да носиш отговорност и да вземаш решения", обясни той.

"Вторият абсурд е краткият живот на този парламент да бъде фокусиран само и единствено върху промяната на Изборните правила", допълни Дончев.

"Аз се занимавам с моята си парти. На 11 май имаме конгрес, на който ще вземем решения", заяви още Борисов.

реклама
реклама
Дарик : 03.05.2021 / 10:39 | 228 


Zara-Live е информационен сайт на Стара Загора. В него ще намерите разнообразна информация за събития в Стара Загора и региона. Актуални спортни новини, културни събития, новини от България и Света.

Използването на авторски материали подписани от Zara Live, текстове, снимки и видео е позволено с позоваване на Zara Live с връзка към www.zara-live.com
Zara Live не носи отговорност за коментари от посетители на сайта.

Общи условия Facebook Политика за личните данни GDPR

Zara Live © 2021