Борисов: Трябва да ваксинирате по 30 хиляди на ден

"Близо 300 хиляди ваксини пристигнаха, трябва да ваксинирате по 30 хиляди на ден, на макс трябва да се мобилизира системата", заяви Бойко Борисов.

По думите му с това приключва целият този ваксинационен план.

"Затова дойдох тук, защото това ми струва много бели коси", допълни Борисов.

"Исках да чуя интервюта с Антоанета Стефанова по много теми как би действала. Ние се отнасяме отговорно до последната минута, докато не ни освободят. Всички знаят, че се отива на избори, а парламентът продължава да приема разни работи", коментира премиерът в оставка.

"Аз съм за разбирателство. Защото това е нахалство, да приемат закони, а да не съставят правителство, това е безотговорност", коментира Борисов.

"В началото на другата седмица, от 10 май, трябва да се направи анализ за бройката необходими ваксини по различните фази, "зелените коридори" могат да бъдат удължени", подчерта здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов.

По думите му тези ваксини, които днес пристигнаха, ще отпътуват по различните РЗИ в страната.

"Важно е да наситим всички лекари с достатъчно ваксини. Водят се информационни кампании срещу ваксината на "Астра Зенека", каза още проф. Костадин Ангелов и подчерта още веднъж нейната безопасност.

Според него максимум 15% от ваксинираните лица са ваксинирани с "Астра Зенека".

"Имам опасения, че ще останат количества в страната, болничната ни система ще се съвзема много дълго време след COVID-19, България не усети как мина третата вълна", каза още проф. Костадин Ангелов.

От Гранична полиция заявиха, че по време на почивните дни има увеличение на мигрантския натиск, повече от 320 човека са опитали да влязат в страната ни.

реклама
реклама
БНТ : 04.05.2021 / 11:06 | 54 


Zara-Live е информационен сайт на Стара Загора. В него ще намерите разнообразна информация за събития в Стара Загора и региона. Актуални спортни новини, културни събития, новини от България и Света.

Използването на авторски материали подписани от Zara Live, текстове, снимки и видео е позволено с позоваване на Zara Live с връзка към www.zara-live.com
Zara Live не носи отговорност за коментари от посетители на сайта.

Общи условия Facebook Политика за личните данни GDPR

Zara Live © 2021