На 5-ти септември започва новата учебна година?

Обучението продължава в клас,заяви пред БНТ просветният министър акад. Николай Денков.

Дали ще се затварят училища, ще реши Министерството на здравеопазването. Той защити новия план за борба с коронавируса. Непрекъснато сме в динамична ситуация, при която пазим децата, каза Денков.

Ще се затваря тогава, когато наистина има проблем, допълни министърът. Само работейки заедно родители, учители, директори ще минем през тази вълна, убеден е той.
Повечето родители искат децата да учат присъствено, въпреки че има уплаха заради омикрон.

Почти 50% са ваксинираните учители. 2-3% са карантинираните паралелки. Има тестове за учениците до края на януари. Според Николай Денков тестовете предпазват от взрив на случаи в клас.

Според него е по-добре децата да се тестват два пъти седмично. По думите му ваксините за учениците и учителите не трябва да са задължителни.

Отново министърът каза, че се обмисля учебната година да започне по-рано около пети септември.

реклама
реклама
16.01.2022 / 12:34 | 294 

  Сподели
  


Zara-Live е информационен сайт на Стара Загора. В него ще намерите разнообразна информация за събития в Стара Загора и региона. Актуални спортни новини, културни събития, новини от България и Света.

Използването на авторски материали подписани от Zara Live, текстове, снимки и видео е позволено с позоваване на Zara Live с връзка към www.zara-live.com
Zara Live не носи отговорност за коментари от посетители на сайта.

Общи условия Facebook Политика за личните данни GDPR

Zara Live © 2022