Удължават епидемичната обстановка

Извънредната епидемична обстановка у нас ще бъде удължена с един месец. Това обяви здравният министър Костадин Ангелов на редовния брифинг на Министерството на здравеопазването.

Какви да бъдат мерките за Великден, ще се решава допълнително. Ще има и конкретни указания за влизането в страната, но засега няма категорично решение.В лечебните заведения спадането на хоспитализираните не е особено отчетливо. Ако заболеваемостта още спада, другата седмица можем да посрещнем покачването на заболеваемостта с доста пълни болници, заяви той във връзка с празниците и допълни, че здравната система реално може да бъде пренатоварена за много по-кратък период. Нищо не е свършило, не би трябвало да се успокояваме с това, че идва лятото, предупреди Мутафчийски.

Той обясни, че ползата от ваксинацията е безспорна и даде за пример Израел и Великобритания.

За увеличаване на ваксинацията се обмисля отваряне на „зелени коридори“, за да има възможност за ваксиниране на 50 хил. души на ден. В момента се достига най-много до около 20 хил. на ден.

реклама
реклама
22.04.2021 / 14:29 | 499 


Zara-Live е информационен сайт на Стара Загора. В него ще намерите разнообразна информация за събития в Стара Загора и региона. Актуални спортни новини, културни събития, новини от България и Света.

Използването на авторски материали подписани от Zara Live, текстове, снимки и видео е позволено с позоваване на Zara Live с връзка към www.zara-live.com
Zara Live не носи отговорност за коментари от посетители на сайта.

Общи условия Facebook Политика за личните данни GDPR

Zara Live © 2021