Вълчев: Над 35 000 деца няма да се включат ефективно в онлайн обучението

„Над 10% са децата, които не посещават редовно училище”, посочи още той
„Между 35 000 и 40 000 деца няма да се включат ефективно в онлайн обучението. Част от причините не са само липсата на устройства и интернет, а и липсата на отношение към образованието. Над 10% са децата, които не посещават редовно училище”. Това заяви образователният министър Красимир Вълчев в студиото на „Здравей, България”.
„В Монтана вече има изчезнали устройства, предоставени за онлайн обучение на децата, и ще ги търсят по заложните къщи", допълни той.

Учениците, които ще се обучават онлайн до 21 декември, са над 700 000.

По думите му в цял свят има недостиг на компютри. Предвидено е да се доставят още около 105 000 - 106 000 устройства - за ученици и за учители. Очаква се 10 000 да пристигнат следващата седмица.

„Не можем да компенсираме човешките животи, но можем да компенсираме образователните трудности. Там, където има нужда, може да се удължи учебният процес. При малките класове може да продължи с две седмици повече“, каза още Вълчев.

реклама
реклама

„Тези, които сега учат и провеждат дистанционно обучение по седмично разписание, накрая тези две седмици ще им останат за проектни дейности или екскурзии. Тези, които сега правят проектни дейности, ще учат през тези две седмици”, посочи той. И допълни: „Не удължаваме учебният план, но и не губим време за тези деца, които правят проектни дейности”.

02.12.2020 / 13:35 | 39 


Zara-Live е информационен сайт на Стара Загора. В него ще намерите разнообразна информация за събития в Стара Загора и региона. Актуални спортни новини, културни събития, новини от България и Света.

Използването на авторски материали подписани от Zara Live, текстове, снимки и видео е позволено с позоваване на Zara Live с връзка към www.zara-live.com
Zara Live не носи отговорност за коментари от посетители на сайта.

Общи условия Facebook Политика за личните данни GDPR

Zara Live © 2021