Официално: БТВ вече е собственост на чешкия милиардер Петр Келнер

Чехът Любош Йетмар е новият изпълнителен директор на БТВ, съобщиха от компанията на Петр Келнер – PPF Group, днес, като обявиха, че изцяло притежаваните от фирмата дъщерни дружества са завършили придобиването на Central European Media Enterprises (CME).

„Понастоящем PPF има пълен контрол върху операциите на CME в Чехия, Румъния, Словакия, Словения и България“, обявиха от компанията в официално съобщение до медиите.

реклама
реклама

Йетмар ще е шеф на CME за България. Той има богат опит в продажбите и висш мениджмънт в радио и телевизионното излъчване и е работил в организации като Warner Home Video и HBO Чехия и Словакия. Йетмар не заменя досегашния шеф на „БТВ Медия груп“ Флориан Скала и „очаква с нетърпение да работи с него“.

Французинът Дидие Щосел, управлявал допреди година и половина Нова тв, поема ръководството на останалите 4 тв компании на СМЕ в Чехия, Словакия, Румъния и Словения, обявяват още от PPF Group.

13.10.2020 / 19:59 | 209 


Zara-Live е информационен сайт на Стара Загора. В него ще намерите разнообразна информация за събития в Стара Загора и региона. Актуални спортни новини, културни събития, новини от България и Света.

Използването на авторски материали подписани от Zara Live, текстове, снимки и видео е позволено с позоваване на Zara Live с връзка към www.zara-live.com
Zara Live не носи отговорност за коментари от посетители на сайта.

Общи условия Facebook Политика за личните данни GDPR

Zara Live © 2021