Старозагорска компания с престижно отличие

„Хранинвест - Хранмашкомплект" АД, гр. Стара Загора е победител в категорията „Работодатели със значим принос за осигуряването на заетост на безработни лица на регионалния трудов пазар” на онлайн форума „Работодател на годината - 2020”

Компанията е водеща в българското машиностроенe, традиционен производител на машини и съоръжения за хранително-вкусовата промишленост и част от холдинг, най-голям работодател на територията на община Стара Загора. През м. април 2020 г. в резултат от предприетите антикризисни мерки на правителството и след срещи между представител на холдинг „Загора” и бюрото по труда в Стара Загора, фирмата взема решение да запази своите работници и подава заявление за подкрепа на заетостта на 399 лица чрез мярката 60/40 по ПМС 151/2020.

Агенцията по заетостта отличи 14 работодатели по време на събитието, чието седемнадесето издание се проведе днес.

Имената на наградените обявиха министърът на труда и социалната политика Деница Сачева, председателят и заместник-председателят на Комисията по труда, социалната и демографската политика към Народното събрание Хасан Адемов и Светлана Ангелова, заместник-министрите на труда и социалната политика Лазар Лазаров, Султанка Петрова и Адриана Стоименова.

Най-изявените работодатели, партньори на Агенцията по заетостта при осигуряването на заетост на безработни лица от цялата страна, и тази година бяха класирани в 2 категории: „Работодатели със значим принос за осигуряването на заетост на безработни лица на регионалния трудов пазар” и „Успели заедно”.

реклама
реклама
11.12.2020 / 17:13 | 307 


Zara-Live е информационен сайт на Стара Загора. В него ще намерите разнообразна информация за събития в Стара Загора и региона. Актуални спортни новини, културни събития, новини от България и Света.

Използването на авторски материали подписани от Zara Live, текстове, снимки и видео е позволено с позоваване на Zara Live с връзка към www.zara-live.com
Zara Live не носи отговорност за коментари от посетители на сайта.

Общи условия Facebook Политика за личните данни GDPR

Zara Live © 2021