Започва реконструкцията на моста над ж.п. линията в Стара Загора

През летните месеци започва изпълнението на проекта за реконструкция на моста на бул. “Патриарх Евтимий“, който преминава над жп линията в Стара Загора. „На 30 май ще се подпише Акт 2 и строителят започва да работи“, съобщи кметът на града Живко Тодоров. Срокът за изпълнението е 4 месеца. „Проектът е сложен, движението по моста ще се затваря поетапно. През летните месеци ще има неудобства, но ще се облекчи значително трафика след това“, убеден е градоначалникът. По думите му, проблемът е, че строителните дейности трябва да се съгласуват с ж.п. транспорта, влаковете ще се движат и ще се работи само в „прозорците“, в които има разрешение за работа, което усложнява ремонта. „До есента се надявам той да завърши и да се похвалим с реализирания проект“, каза още Тодоров.
В интервю той сподели очакванията си проектите за реконструкция на централната градска част и парк „М.М. Кусев“ да бъдат завършени навреме и качествено. „Два тежки проекта изпълняваме в момента - за площада и главната улица, и за Аязмото. Намерената археология пред общината бави нещата, но смятам, че ще се завършат успешно, не се претупва работата. Има допълнителни дейности, които трябва да се извършат по проучване и консервиране на намерените гробове, да се избере начин как да бъдат експонирани. Има идея от директора на музея Петър Калчев, да се направи подход към гробницата. Надявам се до празника на града, 5 октомври, да имаме завършен център“, сподели Тодоров.
Той изрази и убедеността си, че проектът за парк Аязмото ще бъде завършен добре и успешно. „Възстановява се старият асфалт, там където е имало. Няма да бъде полаган на нови места, оформят се и нови алеи, пренарежда се каменната настилка, но се запазва идеята на парка. Аязмото има хиляди декари, зад върха има много голяма част див парк, където хора и животни се разхождат свободно, карат се велосипеди и мотори. Има си и част, която се обслужва транспортно и е наситена с хора, а друга - където се чувства спокойствието на парка, има и уединение.“
„В Стара Загора има много още какво да се направи. Предвидили сме като двугодишна програма - тази и следващата година да обновим града и смятам, че това ще даде тласък на Стара Загора да продължи да се развива. Очаквам добро и бурно развитие през следващите години. Един град е жив организъм, развива се непрекъснато, както и хората в него. Основната насока е от гледна точка на бизнеса - там ще бъде основният акцент, за да може да се създават повече работни места, хората да имат по-добри възможности и да живеят по-добре“, обобщи намеренията си градоначалникът.
Той съобщи, че има още много неща, които му се иска да бъдат направени за Стара Загора. „Имаме още хубави проекти за града, но трябва да го правим по приоритети, на етапи, защото изискват серозен ресурс. Сега ремонтираме ул. „Отец Паисий“, скоро ще започнем улиците „Руски“ и „Св. княз Борис“, край пощата павираната улица има сериозна нужда от обновяване. Ще завършим Аязмото, ще тръгнем с Руския пазар, който също трябва да бъде обновен, продължението на парк „Артилерийски“ предстои, централната част, много училища и детски градини се реновират тази година. С Камарата на архитектите имаме заложени приоритети за бъдещото развитие на града – в западна посока продължението на ул.“Славянски“ да бъде проектирано, към Старозагорските бани, в западна посока да се развива градът“, каза още кметът на Стара Загора.
„Аз съм оптимист за Стара Загора, градът ни е хубав наистина, има добри основи и от нас зависи да върви напред“, обобщи оптимистично Живко Тодоров.

реклама
реклама

23.05.2018 / 20:36 | 312 


Zara-Live е информационен сайт на Стара Загора. В него ще намерите разнообразна информация за събития в Стара Загора и региона. Актуални спортни новини, културни събития, новини от България и Света.

Използването на авторски материали подписани от Zara Live, текстове, снимки и видео е позволено с позоваване на Zara Live с връзка към www.zara-live.com
Zara Live не носи отговорност за коментари от посетители на сайта.

Общи условия Facebook Политика за личните данни GDPR

Zara Live © 2021