Концерт Надя Тончева и приятели на сцената на Държавна опера-Стара Загора

На 4 юни 2021 г. на сцената на Държавна опера-Стара Загора е антарктивният концерт „От класиката до рока“, с който ще се отбележи кръгла годишнина на голямата джазова певица Надя Тончева.
Симфоничният оркестър на Държавна опера Стара Загора ще бъде под диригентството на Красимир Къшев, с когото двамата са съученици от Музикалното училище и преподаватели в момента в него.
В събитието участват най- изтъкнатите български музиканти, с които Надя работи през последните години – Ангел Заберски, Александър Леков, Кристиян Желев, Димитър Русев. В концерта ще се изявят възпитаници на Надя Точева от НУМСИ „Христина Морфова“, класове по поп и джаз пеене.
В програмата са включени популярни произведения от различни музикални стилове, ще има и мултимедия с архивни кадри от 80-те години и изявите на вокална формация „Траяна“, от която Надя е била част. С изпълнение на една от песните на „Траяна“ в концерта ще се включи и смесен хор „Петко Стайнов“ с диригент Младен Станев.
Надя Тончева е родена в Казанлък, завършва НУМСИ“Христина Морфова“ в Стара Загора, а в последствие и ААМТИ - Пловдив със специалност пиано.
В началото на 90 – те години, след преустановяване дейността на група „Траяна“, работи в чужбина като певица и пианистка – в Гърция, Кипър, Норвегия, Швейцария, Канарските острови, Ливан, Сирия, Мароко, Египет, Израел.
След близо десетгодишно пътуване и работа зад граница се връща и избира като място за живот и творчество България.
От 15 години е преподавател по поп и джаз пеене в НУМСИ „Христина Морфова“. Организира „Джаз форум“ в Казанлък.
Заповядайте на концерта!

реклама
реклама

27.05.2021 / 20:33 | 107 


Zara-Live е информационен сайт на Стара Загора. В него ще намерите разнообразна информация за събития в Стара Загора и региона. Актуални спортни новини, културни събития, новини от България и Света.

Използването на авторски материали подписани от Zara Live, текстове, снимки и видео е позволено с позоваване на Zara Live с връзка към www.zara-live.com
Zara Live не носи отговорност за коментари от посетители на сайта.

Общи условия Facebook Политика за личните данни GDPR

Zara Live © 2021