Култовият сериал "Октопод" се завръща по БНТ2

Сериалът, който разтърси поколения българи, се завръща в ефира на обществената телевизия този февруари!

От 16.02.2021 г. гледайте Микеле Плачидо в „Октопод“ по БНТ 2 от 20.00 часа.

Брутални престъпления. Търговия с оръжия. Сделки с наркотици. На власт са мълчанието и страхът. Сицилианската мафия е пуснала пипалата си навсякъде. Битката срещу нея се превръща в лична мисия за комисар Корадо Катани – това е сюжетът на един от най-популярните криминални сериали.
Първите четири сезона, които са с участието на комисар Катани (в ролята е Микеле Плачидо), остават и до днес една от най-качествените ТВ продукции, които са се излъчвали в България - преди и след промените.

Съвременниците на първото излъчване на сериала по телевизията помнят как във вторник и четвъртък улиците опустяваха, защото всички чакаха пред малкия екран какво ще се случи на смелия комисар Катани. А когато той загуби живота си в неравната битка с мафията – мъката на зрителите беше безкрайна и неутешима.

В различните сезони – общо десет, снимани от 1984-а до 2001-а, в сериала са участвали звезди от най висок ранг – като Ремо Джироне, Франсоа Перие, Флоринда Болкан, Мари Лафоре, Раул Бова, Виторио Медзоджорно.

реклама
реклама

В по-късните сезони участва и легендарният Стефан Данаилов, както и други български актьори.

Композитор на музиката на „Октопод“ за по-голямата част от сезоните е знаменитият Енио Мориконе.

Досега не се е случвало всички десет сезона на „Октопод“ да се излъчват последователно, поради факта, че сериалът е сниман в продължение на 17 години.

Този път БНТ 2 ще покаже всички сезони един след друг в абсолютния праймтайм – от 20.00 часа - от понеделник до четвъртък.

Гледайте всичките епизоди, от всичките 10 сезона на култовия „Октопод“ от 20.00 часа, от понеделник до четвъртък по БНТ 2!

15.02.2021 / 17:19 | 164 


Zara-Live е информационен сайт на Стара Загора. В него ще намерите разнообразна информация за събития в Стара Загора и региона. Актуални спортни новини, културни събития, новини от България и Света.

Използването на авторски материали подписани от Zara Live, текстове, снимки и видео е позволено с позоваване на Zara Live с връзка към www.zara-live.com
Zara Live не носи отговорност за коментари от посетители на сайта.

Общи условия Facebook Политика за личните данни GDPR

Zara Live © 2021