Мария Бакалова ще е втората българка, член на Академията за филмово изкуство

Бургазлийката Мария Бакалова, заедно с още 395 артисти от цял свят, получиха ексклузивна покана да станат членове на Академията за филмово изкуство и наука в Холивуд.

Продължава славният път на Бакалова в Холивуд. Заради ролята си на дъщерята на Борат – Тутар – в едноименния филм, тя стана първата българска актриса, номинирана за „Златен глобус“ и „Оскар“. И макар че не успя да се добере до тези две статуетки, бургазлийката спечели редица престижни награди: на Изборът на критиците, на Националното общество на кинокритиците в САЩ, на Лондонския кръг на кинокритиците, на Обществото на онлайн филмовите критици. Номинации получи и за наградата на Гилдията на киноактьорите и за БАФТА.

Бакалова е едва втората българка, член на Академията след Тео Ушев, чийто филм „Сляпата Вайша“ бе номиниран за „Оскар“ през 2017 година, но не спечели отличието.

реклама
реклама
02.07.2021 / 0:38 | 315 

  Сподели
  


Zara-Live е информационен сайт на Стара Загора. В него ще намерите разнообразна информация за събития в Стара Загора и региона. Актуални спортни новини, културни събития, новини от България и Света.

Използването на авторски материали подписани от Zara Live, текстове, снимки и видео е позволено с позоваване на Zara Live с връзка към www.zara-live.com
Zara Live не носи отговорност за коментари от посетители на сайта.

Общи условия Facebook Политика за личните данни GDPR

Zara Live © 2023