Откриват изложба "Постпандемичен романтизъм" на Атанас Тотляков в Стара Загора

В старозагорската зала „Байер“ на 13 май (четвъртък) в 18,00 часа ще бъде открита изложба „Постпандемичен романтизъм“ на доц. Д-р Атанас Тотляков. Експозицията ще представи 15 творби рисувани през изминалата година на пандемия, споделя авторът.

„Идеята ми е, че поглеждайки към небето можем да видим една глобална свързаност чрез линиите, които оставят самолетите“, допълва доц. Тотляков.

Изложбата е подкрепена от представителството на Съюза на българските художници- Стара Загора и Община Стара Загора и включва монохромна живопис. „Работя на базата на абстрактни линни“, разказа още творецът. Експозицията може да бъде разгледана до 29 май.

Доц.Д-р Атанас Тотляков е роден на 18 април 1975г. в град Пазарджик. От 2003 година е преподавател във Великотърновски университет „Св.Св. Кирил и Методий“, а от 2014 година е доктор по Изкуствознание и изобразително изкуство.

реклама
реклама

12.05.2021 / 12:18 | 215 

  Сподели
  


Zara-Live е информационен сайт на Стара Загора. В него ще намерите разнообразна информация за събития в Стара Загора и региона. Актуални спортни новини, културни събития, новини от България и Света.

Използването на авторски материали подписани от Zara Live, текстове, снимки и видео е позволено с позоваване на Zara Live с връзка към www.zara-live.com
Zara Live не носи отговорност за коментари от посетители на сайта.

Общи условия Facebook Политика за личните данни GDPR

Zara Live © 2024