Ремонт на Драматичния театър в Стара Загора започва през 2021 година

Ремонт на Драматичния театър в Стара Загора предстои да започне през 2021 г. Емблематичната сграда е паметник на културата и се нуждае от конструктивно укрепване, обясни пред Радио Стара Загора Милена Желева, заместник-кмет на община Стара Загора.
Предстои обявяването на обществена поръчка и избор на изпълнител. Към момента предвидените средства са около 4 милиона лева, за които от общинската администрация ще кандидатстват пред европейския финансов инструмент „Фонд на фондовете“, уточни тя.

Предвидено е ремонтните дейности да започнат в началото на лятото и да продължат две години.

реклама
реклама

През това време трупата на театъра ще ползва приоритетно базата на Културен център Стара Загора, а представления ще се играят и на сцените на Държавната опера и Кукления театър в града.

В общинското предприятие „Мересев“ ще бъде обособена зала, в която да се преместят танцьорите от фолклорен ансамбъл „Загоре“, и която да се ползва и от общинския духов оркестър

05.01.2021 / 14:15 | 216 

  Сподели
  


Zara-Live е информационен сайт на Стара Загора. В него ще намерите разнообразна информация за събития в Стара Загора и региона. Актуални спортни новини, културни събития, новини от България и Света.

Използването на авторски материали подписани от Zara Live, текстове, снимки и видео е позволено с позоваване на Zara Live с връзка към www.zara-live.com
Zara Live не носи отговорност за коментари от посетители на сайта.

Общи условия Facebook Политика за личните данни GDPR

Zara Live © 2023