Старозагорският музей отбелязва празника на града- 5 октомври с редица инициативи

Регионален исторически музей Стара Загора ще отбележи Деня на Стара Загора- 5 октомври с редица инициативи. На празничния ден от 11.30 часа старозагорци и гостите на града могат да се включат в безплатен маршрут „Град, въздигнал се от руините”. Той ще бъде воден от Райна Антонова, уредник в отдел Нова история в Регионален исторически музей Стара Загора. По време на него ще бъдат показани знакови места и сгради, свързани с възстановяването на града. Желаещите трябва да се запишат за участие предварително.

На 5 октомври , експозицията на Регионален исторически музей – Стара Загора ще бъде с вход свободен от 10.00 ч. до 18.00 ч.

На рекламния екран пред РИМ – Стара Загора ще бъде представена Презентация на тема: ”5 октомври – Ден на Стара Загора”.

Музеен обект „Неолитни жилища” и Архитектурен комплекс „Музей на религиите” ще работят с редовна входна такса от 10.00 ч. до 18.00 ч.

Посещенията в музея ще се осъществяват при спазване на всички противоепидемични мерки.

реклама
реклама
01.10.2021 / 12:01 | 220 

  Сподели
  


Zara-Live е информационен сайт на Стара Загора. В него ще намерите разнообразна информация за събития в Стара Загора и региона. Актуални спортни новини, културни събития, новини от България и Света.

Използването на авторски материали подписани от Zara Live, текстове, снимки и видео е позволено с позоваване на Zara Live с връзка към www.zara-live.com
Zara Live не носи отговорност за коментари от посетители на сайта.

Общи условия Facebook Политика за личните данни GDPR

Zara Live © 2023