Веселина Кацарова и Калуди Калудов с майсторски класове в Стара Загора

Дни преди официалното откриване на 53-то издание на единствения по рода си Фестивал на оперното и балетното изкуство в Стара Загора Веселина Кацарова и Калуди Калудов стартират майсторски вокални курсове. Двамата знаменити оперни певци паралелно ще работят с млади оперни певци от България, Полша, Германия, Австрия, Румъния, Украйна, Турция, Грузия, Япония, Китай. Майсторският клас на Калуди Калудов започва на 16 ноември, а на Веселина Кацарова – на 20 ноември. Заниманията ще се провеждат в залата на Регионалната библиотека „Захарий Княжески”-Стара Загора. Заключителната гала на участниците в двата майсторски класа е на 29 ноември от 19.00 часа на сцената на Старозагорската опера в съпровод на пианистите Деница Петрова и Мирослав Георгиев. Идеята да проведат майсторски класове заедно възниква спонтанно и двамата с огромен ентусиазъм очакват своята среща и предстоящата си работа с талантливите млади артисти, пожелали да почерпят от техния опит и натрупана певческа мъдрост през годините.
На 20 ноември от 18.00 часа в залата на Регионалната библиотека „Захарий Княжески Веселина Кацарова и Калуди Калудов ще представят своите млади специализанти, а след това ще бъде излъчен и филмът „Човешкият глас” по сценарий на Миглена Стойчева с режисьор Николай Василев и оператор Недялко Данов. Творбата е посветена на най-деликатния и съвършен музикален инструмент – този, който човек носи вътре в себе си. Разказът за гласа като уникален дар се води през съдбите и спомените на тримата герои във филма – народната певица Верка Сидерова, оперната прима Дарина Такова и фониатърът д-р Димитър Кехайов.
Зрителите ще имат възможността да се срещнат с авторката на сценария на филма Миглена Стойчева и да чуят любопитни подробности от работата по филма – от идеята до реализацията. Филмът ще бъде субтитриран на английски език и е предоставен за излъчване в рамките на 53-то издание на Фестивала на оперното и балетното изкуство от Българската национална телевизия.
Входът за публиката е свободен!


20.11.2023 / 19:45 | 180 

  Сподели
  


Zara-Live е информационен сайт на Стара Загора. В него ще намерите разнообразна информация за събития в Стара Загора и региона. Актуални спортни новини, културни събития, новини от България и Света.

Използването на авторски материали подписани от Zara Live, текстове, снимки и видео е позволено с позоваване на Zara Live с връзка към www.zara-live.com
Zara Live не носи отговорност за коментари от посетители на сайта.

Общи условия Facebook Политика за личните данни GDPR

Zara Live © 2024