Започна голямото турне на Балета на Старозагорската опера

В продължение на близо два месеца – от 7 декември 2022 до края на януари 2023 година балетната трупа и оркестърът на Старозагорската опера ще представят в различни градове на Германия и Нидерландия общо 41 спектакъла на балетите „Лебедово езеро” /26/ и „Лешникотрошачката” /15/ от П. И. Чайковски. Спектаклите ще дирижират диригентите Ивайло Кринчев и Владимир Бошнаков. Концертмайстор Юлиан Стоянов.
Турнето започна с изключителен успех със спектакъла на балета „Лешникотрошачката” на 7 декември, представен на сцената на театъра в Лелистад, Нидерландия. В главните роли нидерландската балетна публика аплодира възторжено Анелия Димитрова /фея Драже/, Кармен Демирташ /Мари/, Демян Решетняк /Принц Коклюш/, Томоки Ишиго /Принц Лешникотрошачка/, Марсело Молина /Дроселмайер/. На 13 декември талантливата многонационална трупа на Старозагорската опера под ръководството на примабалерината Силвия Томова ще се изяви на сцената на театър „Луксор” в Ротердам в „Лешникотрошачката”. В Бон блестящата балетна трупа и нейните солисти са вече добре познати от гостуването миналата година. Тази година ще зарадват своите нетърпеливи почитатели на 14 и 15 декември с „Лебедово езеро”, а на 22 и 23 декември се връщат отново на сцената на театъра в Бон с любимия балет на малки и големи в навечерието на коледните празници - „Лешникотрошачката”. На 3 януари 2023г. турнето продължава в Грьонинген с „Лебедово езеро”, на 8 януари 2023 г.в Утрехт с две представления на „Лебедово езеро”, на 12 януари 2023 г. в Маастрихт с „Лебедово езеро”. Ценителите на класическия балет очакват още Балета и оркестъра на Държавна опера-Стара Загора на престижните сцени на театрите в Антверпен, Хугевеен, Аиндховен и др. Последният спектакъл от турнето е на 22.01.2023 във Веенендал, Нидерландия.
Турнето се организира от авторитетната агенция DG Theater • De Graaf & Cornelissen Entertainment.

реклама
реклама

10.12.2022 / 10:31 | 55 

  Сподели
  


Zara-Live е информационен сайт на Стара Загора. В него ще намерите разнообразна информация за събития в Стара Загора и региона. Актуални спортни новини, културни събития, новини от България и Света.

Използването на авторски материали подписани от Zara Live, текстове, снимки и видео е позволено с позоваване на Zara Live с връзка към www.zara-live.com
Zara Live не носи отговорност за коментари от посетители на сайта.

Общи условия Facebook Политика за личните данни GDPR

Zara Live © 2023