Спортният министър каза как Берое може да се стабилизира

Спортният министър Радостин Василев за БНТ коментира ситуацияра в закъсалия финансово Берое след оттеглянето на ТЕЦ Марица изток 2 като собственик на старозагорския клуб.

Относно казуса с Берое и липсата на финансиране, Радостин Василев каза: „На Министерски съвет обсъждахме казуса, в системата на футбола има само един клуб, който е бил финансиран от държавно дружество. Огромно неодобрение има сред феновете, клубът е в много сложна ситуация, виждам, че това мотивира и обединява привържениците, готов съм да ги приема. С настоящо и следващо ръководство на БФС трябва да се измисли модел чрез ТВ права, футболът да се финансира централизирано. Може да се измисли друг начин, но ТВ правата са продуктът, който може да издържа целия футбол, но е видимо, че имаме няколко клуба в много тежко състояние.“, заяви спортния министър.

реклама
реклама
16.01.2022 / 19:27 | 186 

  Сподели
  


Zara-Live е информационен сайт на Стара Загора. В него ще намерите разнообразна информация за събития в Стара Загора и региона. Актуални спортни новини, културни събития, новини от България и Света.

Използването на авторски материали подписани от Zara Live, текстове, снимки и видео е позволено с позоваване на Zara Live с връзка към www.zara-live.com
Zara Live не носи отговорност за коментари от посетители на сайта.

Общи условия Facebook Политика за личните данни GDPR

Zara Live © 2022