ЦСКА 1948: Димитър Видев е приел допинга по лично решение

Бившият футболист на ЦСКА 1948 Димитър Видев е приел забранения медикамент, довел до положителната допинг проба, извън тренировъчния и състезателния процес на отбора. Новината съобщиха от „червените“, които пуснаха официално становище по скандала.

Димитър Видев и ЦСКА 1948 са се разделили по взаимно съгласие след случилото се. Играчът е със спрени права от Антидопинговата агенция.

От клуба съобщават още, че решението за приема на медикамента е взето лично от играча без препоръката за това да идва от медицинския или треньорския щаб на състава.

Ето и цялото съобщение на ЦСКА 1948:

След новината в общественото пространство за спрените от Антидопинговата комисия състезателни права на Димитър Видев, ФК ЦСКА 1948 следва да внесе пояснение по казуса.

Клубът потвърждава информацията, като добавя, че посоченият състезател не е част от ФК ЦСКА 1948 от приблизително три седмици. Двете страни решиха да прекратят договора си по взаимно съгласие.

Важно уточнение по темата е, че футболистът е приел медикамента, довел до положителната допинг проба, извън тренировъчния и състезателния процес на отбора. Също така и че решението за приема на медикамента е взето лично от играча без препоръката за това да идва от медицинския или треньорския щаб на състава.

Клубът ни се стреми да бъде еталон за професионално отношение на всяко едно ниво в структурата си, както на терена, така и извън него. Честната игра и коректността заемат основно място в работата ни. Базирайки се на това ФК ЦСКА 1948 няма как да си позволи да предприеме действия в разрез с правилата и феърплея в спорта.

Пожелаваме на Димитър Видев бърза развръзка по казуса, както и здраве и успехи в бъдещите му предизвикателства!

От ръководството на ФК ЦСКА 1948

реклама
реклама
07.09.2021 / 17:48 | 95 


Zara-Live е информационен сайт на Стара Загора. В него ще намерите разнообразна информация за събития в Стара Загора и региона. Актуални спортни новини, културни събития, новини от България и Света.

Използването на авторски материали подписани от Zara Live, текстове, снимки и видео е позволено с позоваване на Zara Live с връзка към www.zara-live.com
Zara Live не носи отговорност за коментари от посетители на сайта.

Общи условия Facebook Политика за личните данни GDPR

Zara Live © 2021