Започнаха номинациите за наградата "Лекар на годината 2019", организиран от Българския лекарски съюз

а девета година Българския лекарски съюз ще почете Деня на българския лекар, който се отбелязва на 19 октомври. На официална церемония в навечерието на празника ще бъдат връчени наградите на БЛС за принос в медицината.
Категориите, в които се номинират заслужилите признание медици са „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“, „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“, „Ти си нашето бъдеще“ – награда за младите медицински надежди на България, „Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“ и „Лекар на годината 2019“.
Лечебни заведения и съсловни дружества по специалности могат да номинират свои колеги от цялата страна, като изпратят своите мотивирани предложения до 30 септември 2019 г. на специално създадения имейл lekarnagodinata2019@blsbg.com.
Изискванията за подаване на предложения за номинации в горепосочениете категории са следните:
- посочване на категорията, за която е предложената номинация
- името на номинирания кандидат
- кратка професионална биография на номинирания с посочване на неговите особени заслуги в областта на медицината, международни изяви, ако има такива
Миналата година наградата „Лекар на годината 2018“ спечели академик Дамян Дамянов, завеждащ секцията „Медицински науки“ в БАН, за издаването на 23-томното ръководство по хирургия под негова редакция.
В Стара Загора наградата „Лекар на годината 2018“ беше присъдена на акушер-гинекологът д-р Николай Христов, собственик на МБАЛ „НиаМед“. Наградата за прилагане на иновативна медицина и внедряване в медицинската практика на уникални техники беше присъдена на доц. д-р Петър Руев, началник на УНГ отделение в Болница "Тракия".
„Много са лекарите в България, които заслужават отличие за своята хуманна дейност и е важно те да получат признание от всички нас. Разширяваме възможностите за номиниране, защото колегите от дружествата, отделенията в болниците, а и самите лекари от цялата страна са тези, които могат да излъчат хората, които познават и заслужават“, каза д-р Иван Маджаров.

12.08.2019 / 14:04 | 82 Регистрирайте се чрез този линк ...


Използването на авторски материали подписани от Zara Live, текстове, снимки и видео е позволено с позоваване на Zara Live с връзка към www.zara-live.com
Zara Live не носи отговорност за коментари от посетители на сайта.

Zara Live © 2019