Берое спечели шампионската титла при жените

Берое Стара Загора е новият шампион на България при жените. Старозагорки се възползваха от домакинството си и спечелиха финалната серия срещу Монтана 2003 с 3-1 победи. В последния мач от серията момичетата, водени от Таня Гатева, победиха трудно с 82:77 и оформиха требъл този сезон, след като преди това триумфираха с Купата на България и титлата в Адриатическата лига.

Това беше трети пореден финал между отборите, като старозагорки спряха серията от две поредни титли на съперника си.

Страхотен дабъл дабъл за успеха днес записа Сара Бут, която завърши с 19 точки и 13 борби. Най-резултатна пък бе капитанът Виолина Кочева, която наниза 21 точки. С 16 точки се отличи Гергана Иванова, 14 плюс 9 борби и 8 асистенции записа Жаклин Златанова, а с 10 се включи Матеа Тавич.

Изабело Рамона Маседо вкара 24 точки за гостите, а с 19 точки се отличи Христина Иванова. С 14 завърши капитанът Димана Георгиева, а по 10 вкараха ШАрийз Уилям и Евгения Нацкина.

реклама
реклама

23.04.2021 / 20:01 | 128 


Zara-Live е информационен сайт на Стара Загора. В него ще намерите разнообразна информация за събития в Стара Загора и региона. Актуални спортни новини, културни събития, новини от България и Света.

Използването на авторски материали подписани от Zara Live, текстове, снимки и видео е позволено с позоваване на Zara Live с връзка към www.zara-live.com
Zara Live не носи отговорност за коментари от посетители на сайта.

Общи условия Facebook Политика за личните данни GDPR

Zara Live © 2021