Боряна Калейн вдъхнови гимнастичките на Международния турнир за купа "Берое" в Стара Загора

Единадесети международен турнир по художествена гимнастика за купа „Берое“ се провежда днес и утре в Стара Загора. Организатори на състезанието са Община Стара Загора и Спортен клуб по художествена гимнастика „Берое“, със съдействието на Българската федерация по художествена гимнастика. Общо 20 спортни клуба участват в турнира, който се провежда в Община зала „Стара Загора“ (ДЗУ). Специален гост е златното момиче на българската художествена гимнастика Боряна Калейн.
„Радвам се, че сме заедно, въпреки трудните моменти. Радвам се, че имате сили, кураж и воля да тренирате, въпреки ограниченията. Благодаря на Боряна Калейн, че е сред нас. Надявам се да почерпите от нейното вдъхновение и да продължите с жар, защото ще разчитаме на Вас вбъдеще“, каза при откриването Красимира Чахова, зам.-кмет на Община Стара Загора. Тя получи и благодарствен плакет от Спортен клуб по художествена гимнастика „Берое“ за приноса й за развитието на спорта в Стара Загора.
„За мен е голямо удоволствие, че съм в Стара Загора. Преди 11 години точно тук в тази зала за първи път станаха републикански шампион и пазя много добри спомени. Желая Ви много успехи, никога не се предавайте, слушайте треньорите, не се отказвайте от мечтите си“, напътства младите надежди Боряна Калейн.
Участниците в турнира получиха и поздравителен адрес от Илияна Раева, председател на Българската федерация по художествена гимнастика.
Наградени бяха победителките от най-малката група родени през 2013 г. Турнирът продължава със състезателната част между ансамбли във всички възрастови категории. Вторият ден започва с индивидуалната надпревара за всички останали възрастови групи.
По инициатива на клуба домакин „Берое“ ще бъде връчен приз на името на създателката на художествената гимнастика в Стара Загора - Карамфила Абаджиева на победителките при девойки старша възраст и при жените. Всички участници, съдии и треньори ще получат подаръци от клуба.

реклама
реклама

03.09.2021 / 16:59 | 149 


Zara-Live е информационен сайт на Стара Загора. В него ще намерите разнообразна информация за събития в Стара Загора и региона. Актуални спортни новини, културни събития, новини от България и Света.

Използването на авторски материали подписани от Zara Live, текстове, снимки и видео е позволено с позоваване на Zara Live с връзка към www.zara-live.com
Zara Live не носи отговорност за коментари от посетители на сайта.

Общи условия Facebook Политика за личните данни GDPR

Zara Live © 2021