Старозагорецът Даниел Ладжев бе на крачка да спечели олимпийска квота по таекуондо

Първият ден от олимпийските квалификации по таекуондо, които се провеждат в София бе доста интересен и динамичен за българските състезатели. Старозагорецът Даниел Ладжев от СК Августа стартира с две победи и отиде да играе мач за квота за Токио. Там той се изправи срещу силния представител на Португалия Раул Браганса. Въпреки инерцията, която бе набрал Ладжев, той игра отлично, но в крайна сметка опитът и рутината на Браганса си казаха думата и спечели. Българинът игра среща за трето място, където срещна представител на Франция. Ладжев отново показа, че неслучайно е бил на крачка от спечелване на квота, но не успя да се наложи над своя съперник.


Олимпийските квалификации бяха официално открити от президента на родната федерация Слави Бинев, министърът на спорта Красен Кралев, посланика на Република Корея Н.пр. Джънг Джингю, както и зам.председателя на БОК Любо Ганев. Общо 16 квоти при мъжете и жените ще бъдат раздадени на турнира в София. Също така и още 10 за Паралимпийските игри.

реклама
реклама
08.05.2021 / 17:11 | 207 


Zara-Live е информационен сайт на Стара Загора. В него ще намерите разнообразна информация за събития в Стара Загора и региона. Актуални спортни новини, културни събития, новини от България и Света.

Използването на авторски материали подписани от Zara Live, текстове, снимки и видео е позволено с позоваване на Zara Live с връзка към www.zara-live.com
Zara Live не носи отговорност за коментари от посетители на сайта.

Общи условия Facebook Политика за личните данни GDPR

Zara Live © 2021