В Стара Загора ще се проведе III-и международен турнир по канадска борба

Събитието се организира от заралията Георги Чолаков за трета поредна година, като целта му е да популяризира атрактивния спорт сред младите хора. Чолаков е многократен шампион от републикански и балкански турнири в канадската борба. Вече традиционният турнир поставя Стара Загора на картата на Балканите като град, подкрепящ канадската борба. Събитието ще се проведе в спортна зала „Иван Вазов“ с подкрепата на Община Стара Загора и фирми от цяла България. Очакват се около 100 състезатели от 23 клуба от България, Турция, Румъния и Сърбия, като в състезанието има групи за мъже, жени и състезатели с увреждания. Събитието ще уважат действащи световни и европейски шампиони като Йордан Цонев, Красимир Костадинов и Божидар Симеонов. Стара Загора ще бъде представена от десетина състезатели, които тренират усилено в Международния младежки център. Очаква се след състезанието най-накрая в Стара Загора да бъде учреден официално и клуб по канадска борба.

Всеки желаещ може да гледа безплатно турнира в зала „Иван Вазов“ в събота от 12:00 до 18:00 часа и в неделя от 10:00 до 15:00 часа. Събитието ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки.

реклама
реклама
03.09.2021 / 17:06 | 167 


Zara-Live е информационен сайт на Стара Загора. В него ще намерите разнообразна информация за събития в Стара Загора и региона. Актуални спортни новини, културни събития, новини от България и Света.

Използването на авторски материали подписани от Zara Live, текстове, снимки и видео е позволено с позоваване на Zara Live с връзка към www.zara-live.com
Zara Live не носи отговорност за коментари от посетители на сайта.

Общи условия Facebook Политика за личните данни GDPR

Zara Live © 2021