9-годишно момиче от Стара Загора се нуждае от помощ

9-годишната Ромина Дичева Нончева е от Стара Загора. Ученичка във II клас, в 9-то ОУ '' Веселин Ханчев". Момиченцето се бори с коварната болест левкемия. Настанена е по спешност в отделение по Онкохематология, УМБАЛ "Св. Георги", гр. Пловдив. Заболяването изисква терапия със скъпоструващо лекарство на стойност 6600 лева на месец. За съжаление преди няколко месеца бащата на Ромина е изгубил битката с рака и семейството е без мъжка опора /финансова и морална/. Сумата за лечението е непосилна за семейството.

Родителите на децата от класа на Ромина се самоорганизират и доброволно събират средства в помощ на нея и майка й. Апелът им е при възможност да се свържете с някоя от двете дами /майки на деца от II "А" клас от 9-то ОУ "Веселин Ханчев" гр. Стара Загора/, които са ангажирани с каузата, тъй като все още няма открита дарителска сметка.

„Няма минимална или максимална сума, нека всеки помогне, ако има желание и според възможностите си!", споделят организаторите. Предстои провеждането и на благотворителни базари в парк „Пети октомври" на 06 и 13 март. Организира се и кампания за поставяне на кутии за дарения в града.

За контакт: Гергана Иванова - 0897933890 и Валентина Филипова - 0886042481

реклама
реклама

28.02.2021 / 15:39 | 15715 

  Сподели
  


Zara-Live е информационен сайт на Стара Загора. В него ще намерите разнообразна информация за събития в Стара Загора и региона. Актуални спортни новини, културни събития, новини от България и Света.

Използването на авторски материали подписани от Zara Live, текстове, снимки и видео е позволено с позоваване на Zara Live с връзка към www.zara-live.com
Zara Live не носи отговорност за коментари от посетители на сайта.

Общи условия Facebook Политика за личните данни GDPR

Zara Live © 2024