БСП - Стара Загора :Бъдещето на Летището да се реши чрез допитване

„Настояваме да се запази възможността Летище Стара Загора да възстанови летищната си дейност като гаранция за бъдещо силно икономическо развитие на целия Старозагорски регион“. Това е записано в позиция на ОбС на БСП в Стара Загора. Поводът според тях е актуалната тема за летището през последните дни.

Социалистите смятат, че бъдещето и съдбата му трябва да се реши от старозагорци чрез обществено допитване. Те настояват държавата, в лицето на ресорното министерство и кметът на общината да предоставят информация за предприетите до момента действия по отношение на Летище Стара Загора.
„Позицията на БСП в Стара Загора е последователна и ясна – ние сме за запазване на летището като такова, независимо под чие управление ще бъде.

Обявяваме се и за развитие на Индустриалната зона. Но от години сигнализираме, че общината закъсня, пропилявайки време в три мандата, Стара Загора да има изградена индустриална зона, в която да работят предприятия на крупни индустриални инвеститори.

Категорично настояваме замисленото разширяване на Индустриална зона „Загоре“ да се случи в най-кратки срокове, но това да не става за сметка на Летище Стара Загора.
Летището трябва непременно да бъде запазено като такова дори и в близко бъдеще да не е възможно възстановяване на летищната му дейност.

Тази позиция се споделя и от бизнеса, и от специалисти и експерти, и най-вече от гражданите на Стара Загора. Всякакви други решения, водещи до ликвидацията на летището, означават отказ на управляващите да мислят и действат стратегически“, е записано в позицията на БСП Стара Загора.

Дарик : 13.08.2019 / 13:18 | 61 Регистрирайте се чрез този линк ...


Използването на авторски материали подписани от Zara Live, текстове, снимки и видео е позволено с позоваване на Zara Live с връзка към www.zara-live.com
Zara Live не носи отговорност за коментари от посетители на сайта.

Zara Live © 2019