Четири детски градини в Стара Загора отварят врати на 26 май

От 1 юни врати ще отворят и останалите детски заведения, в това число и яслите в града.


Над 60% от родителите в Стара Загора са заявили своята готовност и желание да пуснат децата си в детска градина или ясла. Това съобщи за радио Стара Загора Иванка Сотирова, заместник-кмет по образование, здравеопазване и социални дейности в Община Стара Загора.

"На 26 май ще заработят четири детски градини. Това са 4, 10, 11 и 33. От първи юни ще работят вече всички останали детски градини и ясли. И обяснявам защо. Бихме искали родителите да попълнят декларации за стриктно спазване на правилата. Трябва най-вече графика за прием на децата в яслите да бъде съгласуван с родителите и те да бъдат известени, че носят отговорност за допускането на децата в детските градини и спазването на всички противоепидемични мерки."

Родители няма да се допускат в сградите на детските градини. Децата ще си е приемат на двора като особено в първите дни ще има изключително сериозен филтър, което ще отнема и повече време. Поради тази причина сутрешният прием ще се осъществява във времето между 7:30 и 9:30. допълни още Сотирова. При нужда, в първия ден на приема, ще се осигури и допълнителен медицински персонал.

От Община Стара Загора апелират родителите, които имат възможност, все пак да не водят децата си в детските заведения, но на този етап се очаква в детските градини групите да бъдат от 18-20 деца, а в яслите около 12.

Всички директори на детски градини са предупредени да проверят с персонала на детските заведения дали са съгласни да работят в настоящата ситуация. До сега информацията е за 5 души, които са отказали да се върнат на работа като те ще бъдат в отпуск или ще търсят други варианти да уредят взаимоотношенията си.

Очаква се да излезе и нова заповед на министъра на здравеопазването с пълната информация за предстоящото отваряне на детските заведения, каза още Сотирова.

реклама
реклама
20.05.2020 / 15:52 | 607 

parketensviat.com


Zara-Live е информационен сайт на Стара Загора. В него ще намерите разнообразна информация за събития в Стара Загора и региона. Актуални спортни новини, културни събития, новини от България и Света.

Използването на авторски материали подписани от Zara Live, текстове, снимки и видео е позволено с позоваване на Zara Live с връзка към www.zara-live.com
Zara Live не носи отговорност за коментари от посетители на сайта.

Общи условия Facebook Политика за личните данни GDPR

Zara Live © 2020