Добри практики обменят в Пето основно училище "Митьо Станев"

Среща за обмяна на добри практики по Националната програма „Иновации в действие“ се провежда в Пето основно училище „Митьо Станев“ в Стара Загора. Участници са още преподаватели от Основно училище „Панайот Волов“ в Шумен и Основно училище „Христо Смирненски“ село Житница, Пловдивско.
Най-напред гостите бяха поздравени от мажоретния състав на училището, един от първите в града. „В нашето училище през 1999 г. е създадена първата детска оперна студия, иновациите тук не са от вчера. „Животът на сцена е част от живота на училището“, сподели педагогическият съветник Ивелина Кьосева.
„Програмата е много предразполагаща, защото в днешно време всеки говори за иновации, но е важно представянето им. Сигурна съм, че това, което ще видите тук, ще Ви ангажира“ каза Иванка Сотирова, зам.-кмет образование, здравеопазване и социални дейности в Община Стара Загора. Тя припомни, че тук е създаден единствен по рода си в страната оперен театър, запозна гостите и с част от културната история на Стара Загора. „Радващо е, че има приемственост в Пето основно училище. Освен че е иновативно, то е и училище с традиция. Радващо е, че тази традиция продължава и създаде добра школа, за да могат днес преподавателите да се похвалят с много добри резултати от външното оценяване – винаги между първите в областта. Това прави интереса към училището все по-голям“, допълни Сотирова.
След това директорката Димитринка Йовчева, представи училището пред гостите. Представители на другите две училища също разказаха за работата там. Срещата продължи с дискусия на тема: „Как успяваме да разрушим традиционния модел на обучение. Мотивация и ангажираност“.
В следващите два дни участниците във форума ще дискутират теми за учене чрез правене и преживяване, методът Монтесори в обучението по география и икономика в пети клас и методът Обърната класна стая в обучението по история и цивилизации в 5-7 клас и др.
Ще бъдат представени уроци :Изработване на интерактивна книжка в четвърти , Стем проект „Къща на бъдещето“ в четвърти клас и интегриран урок „Приказка за хляба“ в трети клас.

реклама
реклама

07.06.2021 / 17:59 | 641 


Zara-Live е информационен сайт на Стара Загора. В него ще намерите разнообразна информация за събития в Стара Загора и региона. Актуални спортни новини, културни събития, новини от България и Света.

Използването на авторски материали подписани от Zara Live, текстове, снимки и видео е позволено с позоваване на Zara Live с връзка към www.zara-live.com
Zara Live не носи отговорност за коментари от посетители на сайта.

Общи условия Facebook Политика за личните данни GDPR

Zara Live © 2021