Документално кино през октомври в Регионална библиотека "Захарий Княжески" - Стара Загора

Тази есен независимият пълнометражен документален филм “Случаят Бедечка” се завръща с нова прожекция в Града на липите.

На Димитровден (26.10.2020 г.) от 19 ч. 68-минутният документален филм „Случаят Бедечка“ ще се срещне за втори път със старозагорските зрителите. След успеха на премиерата в Къщата на Архитекта през юли “Случаят Бедечка” се готви за нова прожекция, този път в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“.Филмът представя едно лично пътешествие, което започва от родния град Стара Загора и преминава през три континента. С любопитни примери за усилията на гражданското общество в Берлин, урбанистичен проект за устойчив град в панамската джунгла и среща с коренното население на Венецуела - филмът търси широк поглед за значението на зелените градски площи и проблемите, които съпътстват трансформацията им в България и по света.

След прожекцията зрителите ще имат възможност да се включат в дискусия с екипа на филма.

Поради наложените противоепидемични мерки събитието ще се проведе при редуциран капацитет до 70 души. Входът е свободен. За да осигурите своето място, можете да направите предварителна резервация на: https://www.eventbrite.com/e/125214972353За актуална информация последвайте Facebook събитието: https://www.facebook.com/events/640317673198922/Трейлър на филма: https://youtu.be/JfcjnnZ9iVMЗа контакт: Димана Шишкова, 0887991323.

Плакатът е дело на старозагорския визуален артист Стефка Бенишева. Снимка от премиерата в Къщата на Архитекта: Жоро Хаджиев.

реклама
реклама

22.10.2020 / 12:26 | 240 


Zara-Live е информационен сайт на Стара Загора. В него ще намерите разнообразна информация за събития в Стара Загора и региона. Актуални спортни новини, културни събития, новини от България и Света.

Използването на авторски материали подписани от Zara Live, текстове, снимки и видео е позволено с позоваване на Zara Live с връзка към www.zara-live.com
Zara Live не носи отговорност за коментари от посетители на сайта.

Общи условия Facebook Политика за личните данни GDPR

Zara Live © 2021