Кои са народните представители от област Стара Загора в 50-ия парламент

България, Европа, Изборите по света
Със свое решение Централната избирателна комисия (ЦИК) определи имената на новите народни представители от 27-ми Многомандатен избирателен район - Стара Загора.

Ето кои са новите депутати, които ще представляват гражданите на област Стара Загора, подредени според номерата в бюлетините, изтеглени в жребия на ЦИК:

Александър Вълчев - "Има такъв народ" - Той е роден 1973 година в Смолян. По професия е сценарист. Той е народен представител в 45-ото и 49-ото Народно събрание, сочи справката в сайта на Народното събрание.

Искра Михайлова - "Възраждане" - Тя е родена през 1982 година в град Стара Загора. Михайлова е специалист по "Връзки с обществеността". През 2019 г. е избрана за общински съветник от партия „Възраждане“ в Общинския съвет в Стара Загора. Тя е народен представител в 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно събрание, се съобщава на сайта на парламента.

Даниел Проданов - "Възраждане" - Той е роден на 6 октомври 1989 година в Стара Загора, се посочва в официалния сайт на партията. Завършил е Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ със специалност „Български език и история“. Следва последователно „Културна антропология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и „Приложна психология“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Работил е като преподавател и журналист. От 2022 година е Областен координатор на "Възраждане". В 49-ото Народно събрание е член на Комисията по образование и наука и Комисията за контрол на средствата от еврофондовете.

Радослав Рибарски - "Продължаваме промяната - Демократична България" - Той е роден 1983 година в Дупница. Работи в сферата на енергетиката. Той е народен представител в 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно събрание, съобщиха за БТА от пресцентъра на коалицията.

Красимир Вълчев - ГЕРБ-СДС - Той е роден 1975 година в София. Завършил е „Финанси” в Икономически университет – Варна. Министър на образованието и науката по време на 44-ото Народно събрание. Народен представител в 46-ото, 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно събрание, съобщиха за БТА от пресцентъра на партията.

Маноил Манев - ГЕРБ-СДС - Той е роден на 23 юни 1969 година, се посочва в официалния интернет сайт на ГЕРБ. Експерт по национална сигурност. Бил е общински съветник от ПП ГЕРБ, мандат 2011-2015 г., председател на постоянната комисия по спорт и младежки дейности, а след това заместник областен управител. Бил е директор на Колежа по охрана и сигурност „Св. Георги Победоносец” в Стара Загора. Автор на учебници за обучение на бодигарди. Единственият българин носител на V дан по Ушу. Народен представител е от 2016 година.

Илиана Жекова - ГЕРБ-СДС - Тя е родена на 27 юли 1972 година, се посочва в официалния сайт на ГЕРБ. Магистър по „Социални дейности“ и по „Психология“ от Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Била е социален работник в Дирекция „Социално подпомагане“ – Казанлък, след това директор на дирекция „Бюро по труда“ – Казанлък към Агенция по заетостта. Народен представител в 45-ото, 46-ото, 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно събрание на Република България. В последния парламент е била член на Комисията по труда, социалната и демографската политика и Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта.

Драгомир Стойнев - "БСП за България" - Той е роден 1976 година в Триполи, Либия. По професия е икономист. Той е народен представител в 41-ото, 42-ото, 43-ото, 44-ото, 45-ото, 46-ото, 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно събрание, сочи справката в официалния сайт на Народното събрание.

Красимира Нинова-Катинчарова - "Величие" - За БТА тя разказа, че е родена през 1967 година. Завършила е Немска езикова гимназия и висше икономическо образование във Висшия икономически институт в София. Журналист, преводач, с дългогодишен опит в рекламата, с интереси в екологията, философията и универсалното знание. Председател на екосдружение „Човек-Природа-Живот“.

Халил Летифов - ДПС - Той е роден през 1979 година в Смолян. Народен представител е в 42-ото, 44-ото, 45-ото, 46-ото, 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно събрание, сочи справката в сайта на парламента.

Шендоан Халит - ДПС - Той е роден на 2 юни 1987 година. Бил е народен представител в 42-ото Народно събрание. Завършил е “Стопанско управление” - бакалавърска степен, в Пловдив, както и “Икономически анализ и проекти за регионално развитие” - магистърска степен, в Тракийски университет - Стара Загора. Халит е областен координатор на ДПС и заместник-кмет на Павел баня. Бил е председател на Общинския съвет в Павел баня. В момента е докторант по “Социално управление”, каза за БТА той.

19.06.2024 / 21:16 | 131 

  Сподели
  


Zara-Live е информационен сайт на Стара Загора. В него ще намерите разнообразна информация за събития в Стара Загора и региона. Актуални спортни новини, културни събития, новини от България и Света.

Използването на авторски материали подписани от Zara Live, текстове, снимки и видео е позволено с позоваване на Zara Live с връзка към www.zara-live.com
Zara Live не носи отговорност за коментари от посетители на сайта.

Общи условия Facebook Политика за личните данни GDPR

Zara Live © 2024