Конкурс "Моят вълшебен свят" обявяват в Стара Загора

Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно- информационния център по зависимости към Община Стара Загора обявяват конкурс за създаване на рисунка, миниатюра или малка пластика, изработени от природни или отпадъчни материали с творческата тема на конкурса „Вълшебствата на природата“. В него могат да участват ученици от I до ХІІ клас от училищата в област Стара Загора, както и желаещи от цялата страна.
Целите на конкурса обединяват усилията за провокиране на интерес към творческа изява на деца и юноши, насърчаване на оригинално творческо и екологично мислене, за популяризиране на уникалното богатство на българската природа, защита на собствена позиция и лична ангажираност, съдействие за формиране на ново поведение и отговорност за опазване на околната среда, както и внимание към алтернативно поведение спрямо предизвикателствата, с които се сблъскват децата и юношите – вредата от употребата на психоактивни вещества; предпазване и предотвратяване на първа употреба на психоактивни вещества чрез ангажираност с полезни занимания и каузи.
Конкурсът се провежда в два раздела: „Малка пластика и/или миниатюра“ и „Рисунка“, а участниците са разделени в три възрастови групи I – IV, V - VII и VІІІ-ХІІ клас.
Правилата на конкурса са публикувани на уеб сайта на ПИЦ по зависимости: :
http://pic-starazagora.com и на страницата му във Фейсбук: https://www.facebook.com/pg/PICStaraZagora/posts/?ref=page_internal
Крайният срок за попълване и изпращане на регистрационен формуляр е 28 февруари 2022 г., а за изпращане на конкурсните творби 15 април 2022 г.
Награждаването на отличените участници ще бъде на 27 май 2022 г.
Електронен адрес за изпращане на регистрационните формуляри:
e-mail: pic.starazagora @abv.bg
Адрес за изпращане на творбите: гр. Стара Загора, 6000, ул. „Цар Иван Шишман“ № 96
За контакти и допълнителна информация: 042/23-00-24.

реклама
реклама

14.01.2022 / 12:35 | 131 

  Сподели
  


Zara-Live е информационен сайт на Стара Загора. В него ще намерите разнообразна информация за събития в Стара Загора и региона. Актуални спортни новини, културни събития, новини от България и Света.

Използването на авторски материали подписани от Zara Live, текстове, снимки и видео е позволено с позоваване на Zara Live с връзка към www.zara-live.com
Zara Live не носи отговорност за коментари от посетители на сайта.

Общи условия Facebook Политика за личните данни GDPR

Zara Live © 2023