Община Стара Загора и Германо-Българската индустриално-търговска камара ще работят в тясно сътрудничество

Официална пресконференция дадоха зам.-кметът на Община Стара Загора Радостин Танев, д-р Митко Василев, главен управител на Германо-Българската индустриално-търговска камара, д-р Мариана Чолакова, представител на ГБИТК за район Южен Централен и Почетен консул на Федерална Република Германия и г-н Мориц Зайлер, ръководител на икономическия отдел в Посолството на ФР Германия в България. В нея бяха обсъдени бъдещо сътрудничество, както и съвместни проекти за Стара Загора и областта.
„На проведената по-рано днес среща успяхме да поставим бъдещи точки за съвместна работа. Отправихме покана към Баварската делегация за посещение и обмяна на добри идеи и бизнес начинания. Ще ги запознаем с възможностите за инвестиции", даде подробности от работното посещение на делегацията Танев. Той допълни, че предстои да се насочат усилия към мащабна рекламна кампания, разкриваща възможностите и предимствата на региона.
„Благодарим за възможността днес да бъдем заедно с вас и да обменим идеи за съвместна работа. Целта на нашето посещение е да се запознаем с даденостите на региона, като сме посетили вече Тракийския университет, както и две потенциални фирми за партниране в областта. Можем да кажем, че Стара Загора е важно и интригуващо място за нас, затова ще се радваме да изградим по-тясно сътрудничество. Очакваме началото на лятото пристигането на бизнес делегация, начело с министъра на икономиката, регионалното развитие и енергетиката на Бавария, като освен град София, ще предложим да бъде посетена и Стара Загора“, поясни д-р Митко Василев.
Г-н Мориц Зайлер сподели впечатления, че през изминалата година Стара Загора е отбелязала 20% ръст на чуждестранните инвестиции.
Германо-Българската индустриално-търговска камара е най-голямата двустранна камара в България и част от мрежата на германските външнотърговски камари на повече от 140 локации в 92 страни по целия свят. В ГБИТК членуват над 550 германски, български и международни компании и организации.
На пресконференцията присъстваха още Георги Симеонов, директор на Дирекция "Инвестиции и европейски програми" в Община Стара Загора, както и Росица Райкова, началник на отдел „Инвестиции".

реклама
реклама

30.01.2023 / 20:56 | 57 

  Сподели
  


Zara-Live е информационен сайт на Стара Загора. В него ще намерите разнообразна информация за събития в Стара Загора и региона. Актуални спортни новини, културни събития, новини от България и Света.

Използването на авторски материали подписани от Zara Live, текстове, снимки и видео е позволено с позоваване на Zara Live с връзка към www.zara-live.com
Zara Live не носи отговорност за коментари от посетители на сайта.

Общи условия Facebook Политика за личните данни GDPR

Zara Live © 2023