Осъдиха 28 - годишен мъж, дал подкуп на полицай от КПП

Окръжен съд-Стара Загора осъди 28-годишeн мъж на четири месеца „лишаване от свобода“, изпълнението на което е отложено с изпитателен срок от три години, както и глоба в размер на 100 лева.

Подсъдимият е признат за виновен, че на 3 май дал подкуп от 20 лева на старши полицай.

Управляваният от подсъдимия автомобил бил спрян на контролно-пропускателен пункт на ул. „Загоре“ в областния град. При извършване на проверката, полицейски служител установил, че залепеният на предното стъкло на автомобила стикер за годишен технически преглед е с изтекъл срок. След като шофьорът разбрал, че предстои да бъдат повикани на мястото служители на Сектор „Пътна полиция“, извадил от чантичка си две банкноти с номинал 10 лева и ги пуснал в патрулния автомобил.

Наказателното производство срещу подсъдимия премина по реда на съкратеното съдебно следствие. Съдът приложи процедурата, след като подсъдимият призна изцяло вината си и изложените в обвинителния акт факти и обстоятелства и изрази съгласие да не се събират доказателства за тези факти.
Присъдата подлежи на обжалване и протестиране в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

реклама
реклама
22.05.2020 / 15:41 | 47 

parketensviat.com


Zara-Live е информационен сайт на Стара Загора. В него ще намерите разнообразна информация за събития в Стара Загора и региона. Актуални спортни новини, културни събития, новини от България и Света.

Използването на авторски материали подписани от Zara Live, текстове, снимки и видео е позволено с позоваване на Zara Live с връзка към www.zara-live.com
Zara Live не носи отговорност за коментари от посетители на сайта.

Общи условия Facebook Политика за личните данни GDPR

Zara Live © 2020