Откриват STEM център в Гълъбово

Откриват STEM център за 300 000 лева изграден по проект от СУ „Васил Левски”. Центровете в Гълъбово и Казанлък са единствените в старозагорска област.

На 28 юни 2022 г. (вторник) от 11:00 часа, директорът на Средно училище „Васил Левски” Нели Кючукова и кметът на община Гълъбово Николай Тонев ще открият STEM център - изграден от и за училището. От страна на Министерството на образованието и науката потвърди присъствие г-жа Наталия Михалевска - Директор на Дирекция „Образование на българите зад граница и училищна мрежа". Депутатът Красимир Вълчев, като бивш възпитаник на училището също е приел поканата да присъства на събитието. От страна на Регионалния инспекторат по образованието в Стара Загора потвърди присъствието си г-жа Милена Йолдова - Стоянова- началник на институцията.
СТЕМ ЦЕНТЪРЪТ разполага с перфектно, ново и красиво обзавеждане на кабинети по физика и химия, обезпечени с най - съвременна апаратура, за по- интересно провеждане на практика.


STEM /Science, Technology, Engineering, Math/ най-общо означава Наука, Технология, Инженерство, Математика. Подходът STEM обаче е много повече от „залепване“ на понятията заедно. Това е философия на образованието, която обхваща преподавателски умения и учебни предмети по начин, който прилича на реалния живот. Това, което отличава STEM от традиционното образование и наука е смесената учебна среда и демонстрира на учениците как научният метод може да бъде приложен в ежедневието. STEM отчита факта, че непрекъснатия напредък на технологиите променя начина, по който децата учат, свързват се с другите и взаимодействат по между си всеки ден. Просто казано, STEM и STEAM отразяват реалния живот.
„STEM център” се изгражда по Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда” и има за цел да повиши интереса на учениците и техните постижения в областта на науките и технологиите, като подкрепи създаването на училищни центрове с фокус върху STEM. Те ще предоставят всички необходими условия за провеждането на съвременно и качествено STEM обучение в училище. Програмата финансира проекти за изграждане на училищни STEM центрове в две категории: малка (до 50 000 лв.) и голяма (до 300 000 лв.). В случая, тази на СУ „Васил Левски” е за училища с над 300 ученици – за 300 000 лева

реклама
реклама

24.06.2022 / 12:37 | 1255 

  Сподели
  


Zara-Live е информационен сайт на Стара Загора. В него ще намерите разнообразна информация за събития в Стара Загора и региона. Актуални спортни новини, културни събития, новини от България и Света.

Използването на авторски материали подписани от Zara Live, текстове, снимки и видео е позволено с позоваване на Zara Live с връзка към www.zara-live.com
Zara Live не носи отговорност за коментари от посетители на сайта.

Общи условия Facebook Политика за личните данни GDPR

Zara Live © 2022