Отлична абсолвентка по "Медицина" ще специализира педиатрия в Болница "Тракия"

Най-новото попълнение в екипа на Педиатрично отделение на Болница „Тракия“ е младият лекар д-р Магдалена Начева от тазгодишния випуск на Медицинския факултет в Стара Загора. Д-р Начева завърши с отличен успех на трето място във випуска и беше един от наградените абсолвенти по време на тържествената церемония за връчване на дипломите преди седмица в залата на Държавна опера Стара Загора.

Още докато е студент по медицина Магдалена Начева става доброволец в Педиатричното отделение на Болница „Тракия“ с ръководител д-р Веселина Димова. От седмица тя вече е специализант по педиатрия в отделението, където работи с усмивка и много любов към болните деца.
„От дете знаех, че искам да бъда лекар, а по-късно разбрах, че много обичам децата и искам да бъда детски лекар“, признава д-р Магдалена Начева. Тя е родена в Стара Загора, завършва ГПЧЕ „Ромен Ролан“ и без колебание кандидатства „Медицина“ в Тракийския университет. Родителите на д-р Начева нямат нищо общо с медицината – единият работи в сферата на търговията, а другият в областта на строителството. Магдалена Начева признава, че се „запалва“ по лекарската професия от личния лекар на семейството – д-р Велемира Владимирова.

Както писахме, в АГ отделението на Болница „Тракия“ вече работи и отличникът на випуска по „Медицина“ от тази година, постигнал най-висок успех – младият д-р Стефан Стефанов. Той и д-р Магдалена Начева са били в една група по време на цялото си обучение, а на промоцията на випуска се оказаха сред отличните студенти.

На снимката: Д-р Стефан Стефанов и д-р Магдалена Начева по време на промоцията

реклама
реклама

20.11.2023 / 16:43 | 213 

  Сподели
  


Zara-Live е информационен сайт на Стара Загора. В него ще намерите разнообразна информация за събития в Стара Загора и региона. Актуални спортни новини, културни събития, новини от България и Света.

Използването на авторски материали подписани от Zara Live, текстове, снимки и видео е позволено с позоваване на Zara Live с връзка към www.zara-live.com
Zara Live не носи отговорност за коментари от посетители на сайта.

Общи условия Facebook Политика за личните данни GDPR

Zara Live © 2023