Отсъдиха 42-годишен на затвор за опит за кражба от Локомотивното депо в Стара Загора

По досъдебно производство на Районна прокуратура-Стара Загора е осъден Р.К., на 42 г. Той е признат за виновен за това, че на 05.10.2021 г. в гр. Стара Загора в условията на опасен рецидив, чрез използване на технически средства, е направил опит да отнеме чужди движими вещи от локомотив - шини/ламарини/ с различни размери, собственост на „БДЖ – Товарни превози“ ЕООД – гр. София, с намерение противозаконно да ги присвои. Престъплението е квалифицирано по чл. 196 ал.1 вр. чл. 195 ал.1 вр. чл.194 ал.1 вр. чл. 29 вр. чл.18 ал.1 от Наказателния кодекс.
Районен съд-Стара Загора е наложил на Р.К. наказание от 1 година и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим.
По делото е установено, че на 5 октомври 2021 г. Р.К. се намирал в района на Локомотивното депо в гр. Стара Загора. Той отишъл до локомотив, който бил оставен за ремонт. Влязъл в машината и започнал да развива болтове на шини/ламарини/, за да ги открадне. Служители на депото извършвали обход наблизо и чули шум. Те подали сигнал, като пристигналите полицаи заловили извършителя.
Р.К. е признал вината си. Наказанието е наложено по споразумение, одобрено от Районен съд-Стара Загора.
Определението на съда окончателно и присъдата е влязла в сила. Понастоящем осъденият е в затвора, където изтърпява наказанието.

реклама
реклама
14.01.2022 / 19:27 | 97 

  Сподели
  


Zara-Live е информационен сайт на Стара Загора. В него ще намерите разнообразна информация за събития в Стара Загора и региона. Актуални спортни новини, културни събития, новини от България и Света.

Използването на авторски материали подписани от Zara Live, текстове, снимки и видео е позволено с позоваване на Zara Live с връзка към www.zara-live.com
Zara Live не носи отговорност за коментари от посетители на сайта.

Общи условия Facebook Политика за личните данни GDPR

Zara Live © 2022