Пиян пешеходец с 1,2 промила пострада при пътен инцидент в Стара Загора

На 17.11.2023 г., около 20:30 ч., в гр. Стара Загора, по ул. "Христо Ботев", се е движил лек автомобил "Фолксваген", управляван от 73-годишен мъж. Западно от кръстовището с ул. "Захарий Княжески" е настъпил удар между страничната предна лява част на автомобила и пресичащ по ул. "Христо Ботев" 51-годишен пешеходец, който в следствие на това е получил фрактура на десния глезен. Настанен е за лечение в УМБАЛ - Стара Загора, без опасност за живота. Двамата участници в пътнотранспортното произшествие са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, като пробата на водача на лекия автомобил е отрицателна, а на пешеходеца е отчетена концентрация на алкохол в издишания въздух над 1,2 промила. В сектор “Пътна полиция”, ОДМВР - Стара Загора е образувано досъдебно производство по чл.343, ал.1, буква "б" от НК.

реклама
реклама
20.11.2023 / 12:42 | 213 

  Сподели
  


Zara-Live е информационен сайт на Стара Загора. В него ще намерите разнообразна информация за събития в Стара Загора и региона. Актуални спортни новини, културни събития, новини от България и Света.

Използването на авторски материали подписани от Zara Live, текстове, снимки и видео е позволено с позоваване на Zara Live с връзка към www.zara-live.com
Zara Live не носи отговорност за коментари от посетители на сайта.

Общи условия Facebook Политика за личните данни GDPR

Zara Live © 2023