Почерпен старозагорец метна през балкона си готварската печка "Раховец"

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора на 10 юни 2019 г. съдът взе постоянна мярка „Задържане под стража“ спрямо Г.М. на 39 години, привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 04.06.2019 г. в гр. Стара Загора се причинил средна телесна повреда на Т.А.К., изразяваща се в разстройство на здравето, временно опасно за живота, като деянието е извършено по хулигански подбуди - престъпление по чл. 131, ал. 1, т.12, вр. чл. 129, ал. 2 вр.ал. 1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното производство е установено, че обвиняемият Г.М на 04.06.2019 г. бил в дома си в гр. Стара Загора. След употреба на алкохол същия влязъл в конфликт с майка си, по време на който изхвърлил готварската печка марка “Раховец“ през терасата на жилището. Печката паднала в близост до пострадалия и негов приятел, които се намирали пред жилищната кооперация. През това време майката на обвиняемия напуснала жилището, за да спре конфликта, но той я последвал крещейки.

Пред жилищния блок, след отправена забележка от пострадалия, обвиняемия го нападнал и му нанесъл побой. Веднага били сигнализирани органите на полицията, като на място били изпратени екипи на 02 РУ на МВР – гр. Стара Загора и ЦСМП – гр. Стара Загора. Пострадалият бил отведен в лечебно заведение, където бил настанен на лечение, а обвиняемия се заключил в жилището си. Наложило се органите на реда да използват сила, за да задържат обвиняемия Г.М.

В хода на разследването под ръководството на Районна прокуратура – гр. Стара Загора се установи, че Г.М. е криминално проявен и осъждан за престъпления от общ характер.

Районен съд – гр. Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Г.М. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо него мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – гр. Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата в Р България.

11.06.2019 / 16:58 | 384 Регистрирайте се чрез този линк ...


Използването на авторски материали подписани от Zara Live, текстове, снимки и видео е позволено с позоваване на Zara Live с връзка към www.zara-live.com
Zara Live не носи отговорност за коментари от посетители на сайта.

Zara Live © 2019