Подробности от Окръжна прокуратура - Стара Загора за жестоката катастрофа край село Хрищени при която загина 7-годишно дете

Окръжна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебно производство за причиняване на пътнотранспортно произшествие. Инцидентът е станал на 28.01.2023 г., около 23.20 ч., в землището на с. Хрищени, обл. Стара Загора. Според първоначалната информация лек автомобил, марка „Волво“, управляван от 42- годишния И.И., по неизяснени причини, на прав участък от пътя, е напуснал пътното платно, преминал през банкета, след което се е ударил в бетонна ограда и се е преобърнал.
В резултат на удара на място е починала 7-годишната дъщеря на водача. Тежко пострадало е и другото дете на водача – 9-годишно момче. Детето е с множество травми. Шофьорът на автомобила, който също е пострадал, и детето са настанени в болница. Пробата за употреба на алкохол на водача на лекия автомобил е положителна – 1,47 промила, установена с техническо средство. Взета му е кръв за изследване с оглед употреба на упойващи вещества.
Работата по изясняване на причините и условията, довели до настъпването на тежкото произшествие продължава под надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора. Извършен е оглед на местопроизшествие, разпитани са свидетели. Предстоят изготвянето на множество експертизи и разпити на свидетели.
Подробности по случая бяха изнесени днес на брифинг на Окръжна прокуратура–Стара Загора, в който участваше Дичо Атанасов, окръжен прокурор.

реклама
реклама
30.01.2023 / 18:32 | 261 

  Сподели
  


Zara-Live е информационен сайт на Стара Загора. В него ще намерите разнообразна информация за събития в Стара Загора и региона. Актуални спортни новини, културни събития, новини от България и Света.

Използването на авторски материали подписани от Zara Live, текстове, снимки и видео е позволено с позоваване на Zara Live с връзка към www.zara-live.com
Zara Live не носи отговорност за коментари от посетители на сайта.

Общи условия Facebook Политика за личните данни GDPR

Zara Live © 2023