Предстои ремонт на най-западната лента на бул. "Патриарх Евтимий"

Община Стара Загора установи пропуск на „В и К“, който те ще отстранят и преасфалтират за своя сметкаОчаква се да започне ремонт на най-западната лента на пътното платно в тази част от бул. „Патриарх Евтимий“, която е заключена между улиците „Христо Ботев“ и „Ген. Гурко“. Това информира днес арх. Мартин Паскалев, зам.-кмет на Община Стара Загора с ресор „Устройство на територията, строителство и безопасност на движението“.

Уверение, че ремонтът ще бъде стартиран и завършен във възможно най-кратки срокове са дали от държавната фирма „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД в Стара Загора. Както и че всички дейности ще бъдат изцяло за тяхна сметка.

Ремонтът се налага поради съществен пропуск от страна на водоснабдителното дружество – не са били подменени стари водопроводни отклонения към близки жилищни сгради, с времето те дават дефект и започва изпускането на вода. Проверка на Община Стара Загора установява проблема, както и чия е отговорността за него, след което е последвал разговор с ръководството на фирма „В и К“.
Финалната договореност е за възможно най-експедитивен ремонт с поставяне на новите тръби, както и за преасфалтиране на западния край на бул. „Патриарх Евтимий“, като всичко ще бъде заплатено от държавното водоснабдително дружество.

19.06.2024 / 18:59 | 113 

  Сподели
  


Zara-Live е информационен сайт на Стара Загора. В него ще намерите разнообразна информация за събития в Стара Загора и региона. Актуални спортни новини, културни събития, новини от България и Света.

Използването на авторски материали подписани от Zara Live, текстове, снимки и видео е позволено с позоваване на Zara Live с връзка към www.zara-live.com
Zara Live не носи отговорност за коментари от посетители на сайта.

Общи условия Facebook Политика за личните данни GDPR

Zara Live © 2024