Районна прокуратура - Стара Загора привлече като обвиняем и задържа мъж за управление на автомобил след употреба на алкохол - 2,96 промила

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем С.С., на 48 г., за това, че на 15.11.2023 г. в гр. Стара Загора е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 2,96 на хиляда, установено по надлежния ред с химическа експертиза. Престъплението е квалифицирано по  чл. 343б, ал.1 от Наказателния кодекс.
На 15.11.2023 г. в 22,40 ч.  в гр. Стара Загора С.С. управлявал лек автомобил и бил спрян за проверка от патрул на полицията. В автомобила бил сам. При тестване с техническо средство за алкохол уредът отчел положителен резултат. С.С. дал кръв за химическо изследване, което показало концентрация на алкохол в кръвта му от 2,96 промила. Автомобилът, който е управлявал, не е собственост на С.С. Той е осъждан за шофиране след употреба на алкохол.
С постановление на наблюдаващия прокурор С.С. е бил задържан за срок до 72 часа. По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

реклама
реклама
20.11.2023 / 12:28 | 168 

  Сподели
  


Zara-Live е информационен сайт на Стара Загора. В него ще намерите разнообразна информация за събития в Стара Загора и региона. Актуални спортни новини, културни събития, новини от България и Света.

Използването на авторски материали подписани от Zara Live, текстове, снимки и видео е позволено с позоваване на Zara Live с връзка към www.zara-live.com
Zara Live не носи отговорност за коментари от посетители на сайта.

Общи условия Facebook Политика за личните данни GDPR

Zara Live © 2023