Ректорът на Тракийски университет проф. Добри Ярков е Доктор Хонорис Кауза на DTMD UNIVERSITY в Люксембург

Ректорът на Тракийски университет проф. Добри Ярков беше удостоен с почетната титла Доктор Хонорис Кауза на DTMD UNIVERSITY (Университет за дигитални технологии в медицината и денталната медицина) в Люксембург на официална церемония по връчване на дипломите на завършилите специализанти и докторанти.

Високата академична титла е за големия му принос в областта на ветеринарната медицина, генетиката, дигиталните и водородните технологии. Проф. Ярков получи специална благодарност от ръководството на DTMD UNIVERSITY за създаване на устойчивите отношения между двата университета. Президентът на DTMD UNIVERSITY проф. Андре Ройтер и деканът Ралф Ройслер връчиха наградата на ректора на Тракийски университет. Проф. Ярков сподели, че титлата Доктор Хонорис Кауза за него е изключително признание: „Горд съм, че познавам ръководството на DTMD UNIVERSITY и имам честта да работя с тях! Гарантирам, че нашата съвместна работа ще продължи, тъй като моята философия е, че трябва да работим в партньорство и устойчивост, за да тръгнем на дълъг път и да покорим заедно високи върхове. Когато работиш сам, пътят е къс, а височините са ниски! Ние сме пример за едно съвременно партньорство между традиционен университет – какъвто е Тракийски университет и един нов модерен университет с поглед към бъдещето като DTMD UNIVERSITY. Затова ние няма да спираме да мечтаем, а ще градим заедно успешно нашите бъдещи планове!“.

На базата на сключения меморандум между двата университета бяха планирани нови съвместни дейности в областта на симулационното обучение и следдипломната квалификация. Припомняме, че на 3 април беше подписан договор за сътрудничество между двете институции за следдипломно обучение на специалисти в областта на медицината и денталната медицина.

DTMD UNIVERSITY предостави и първия чек на стойност 20 хиляди евро за бъдещите съвместни дейности и изрази безрезервна подкрепа за доизграждането на Университетски симулационен център. Следващите месеци ще бъде изработена стратегия и конкретен план за курсовете през 2024-2025 година.


10.07.2024 / 9:14 | 89 

  Сподели
  


Zara-Live е информационен сайт на Стара Загора. В него ще намерите разнообразна информация за събития в Стара Загора и региона. Актуални спортни новини, културни събития, новини от България и Света.

Използването на авторски материали подписани от Zara Live, текстове, снимки и видео е позволено с позоваване на Zara Live с връзка към www.zara-live.com
Zara Live не носи отговорност за коментари от посетители на сайта.

Общи условия Facebook Политика за личните данни GDPR

Zara Live © 2024