Ремонтът на Руския пазар в Стара Загора приключва до 10 дни

Лили Иванова открива обновения Летен театър през септември, обяви Живко Тодоров

Ремонтните дейности по обновяване на Руския пазар в Стара Загора се очаква да приключат до десет дни. Това обяви за Радио Стара Загора кметът на града Живко Тодоров. Той прогнозира, че обектът може да бъде открит в началото на юли. Работата по него стартира в края на месец септември 2020г.. Проектът включва и разширение на ул. „Капитан Петко войвода“, което се очаква да приключи към средата на юли. Обновеният покрит пазар, който ще обслужва близките квартали „Казански“ и „Три чучура“ – юг, ще е с разгъната застроена площ от близо 2400 кв. м, с минимум 115 щанда. Общата стойност на проекта е 7 018 135 лв, от които 6 млн. лв се предоставят от европейския „Фонд за устойчиви градове“.

Във финална фаза и изпълнението на дейностите по обновяване на Летния театър в парк Аязмото. По думите на кмета Живко Тодоров обектът ще бъде завършен в края на август. За 3 септември е планирано официалното откриване на Летния театър с концерт на Лили Иванова.

„Проектът по ПУДООС за подмяна на подземните комуникации в кв. „Самара 1“ отдавна приключи. Ремонтът и облагородяването там не се бави, а се извършва поетапно според финансовите възможности на Общината“, заяви Живко Тодоров.

реклама
реклама
21.06.2022 / 16:58 | 935 

  Сподели
  


Zara-Live е информационен сайт на Стара Загора. В него ще намерите разнообразна информация за събития в Стара Загора и региона. Актуални спортни новини, културни събития, новини от България и Света.

Използването на авторски материали подписани от Zara Live, текстове, снимки и видео е позволено с позоваване на Zara Live с връзка към www.zara-live.com
Zara Live не носи отговорност за коментари от посетители на сайта.

Общи условия Facebook Политика за личните данни GDPR

Zara Live © 2022