Ремонтът на ЖП-гарата в Стара Загора ще приключи през май

Срокът за приключване на ремонта на ЖП Гарата в Стара Загора е удължен с шест месеца. Дейностите по реновирането й ще приключат в средата на май тази година. Това обяви по време на парламентарния контрол от трибуната на Народното събрание министъра на транспорта Николай Събев.

"Договорът за реконструкция е подписан в края на 2019 година. Той е за срок от две години. Трябвало е да приключи в края на миналата година. Причината за удължаването му е изменение на проекта и допълване на разрешението за строеж. Това е съгласувано с Министерството на регионалното развитие и Нациионалния институт за недвижимо културно наследство", обясни министър Събев.

Той пое ангажимент да направи всичко възможно официалното откриване на реновираното съоръжение да бъде на 13 май 2022 година.

Николай Събев обаче бе категоричен, че въпреки желанието на старозагорци няма вариант жп гарата да бъде в зелен цвят. "В проектното предложение е одобрен жълт цвят. И той е гласуван от Общински съвет-Стара Загора. Всяка промяна в проекта би довела до загуба на публични средства", обясни министърът на транспорта.

реклама
реклама
Радио Стара Загора : 08.01.2022 / 14:00 | 284 

  Сподели
  


Zara-Live е информационен сайт на Стара Загора. В него ще намерите разнообразна информация за събития в Стара Загора и региона. Актуални спортни новини, културни събития, новини от България и Света.

Използването на авторски материали подписани от Zara Live, текстове, снимки и видео е позволено с позоваване на Zara Live с връзка към www.zara-live.com
Zara Live не носи отговорност за коментари от посетители на сайта.

Общи условия Facebook Политика за личните данни GDPR

Zara Live © 2022