Реставрират за две години камбанарията на "Рождество Христово" в Шипка

Договорът за спешните аварийни и реставрационни строителни дейности по камбанарията на храм-паметника манастир „Рождество Христово“ в град Шипка, бе подписан в Старозагорска света митрополия. След извършена процедура, утвърдена от Епархийския съвет, е избрана и фирмата-изпълнител „ЕЛИНА АД“ ЕООД, представлявана от Галина Нефтянова.
Храм-паметникът манастир „Рождество Христово“ – Шипка е един от символите на българското Освобождение и предстои паметна 120-годишнина от освещаването му.

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2020 г. в размер на 1 612 000 лева.Освен реставрационните дейности, в сумата влизат и договори за инвеститорски контрол, строителен и проектантски надзор.

Реконструкцията трябва да приключи за 24 месеца.

Решението за извънредното включване на точката в заседанието на Министерски съвет бе взето след среща между Старозагорският митрополит Киприан, министър-председателя Бойко Борисов и финансовия министър Кирил Ананиев, на която владиката разказа за рушащата се камбанария и компрометираните части на храм-паметника, както и за спешната нужда от започване на ремонт.

реклама
реклама
02.12.2020 / 15:30 | 49 


Zara-Live е информационен сайт на Стара Загора. В него ще намерите разнообразна информация за събития в Стара Загора и региона. Актуални спортни новини, културни събития, новини от България и Света.

Използването на авторски материали подписани от Zara Live, текстове, снимки и видео е позволено с позоваване на Zara Live с връзка към www.zara-live.com
Zara Live не носи отговорност за коментари от посетители на сайта.

Общи условия Facebook Политика за личните данни GDPR

Zara Live © 2021