С концерт на маестро Антони Дончев и любими музиканти бе открит фестивалът "Цветовете на джаза" 2024

В сърцето на Стара Загора – Античният град „Августа Траяна“, се даде началото на седмицата на джаза под липите„Добър вечер, почитатели на хубавата музика! Днес откриваме първия ден на „Цветовете на джаза“, но тази година нищо не е както преди. Фестивалът ще продължи през цялата седмица със зашеметяваща програма, която дава възможност да се насладите и на Младата джаз сцена, с която искаме да популяризираме младите таланти на Стара Загора. На 15 и 16 юни отново ви каним тук, когато Jazz FM радио се качват на сцената, за да покажат най-доброто от региона в сферата на джаза“, приветства зам.-кметът на Община Стара Загора с ресор „Култура и туризъм“ Милена Желева. „Забавлявайте се, наслаждавайте се и бъдете с любимите си хора!“, допълни тя.

С концерт на маестро Антони Дончев, заедно с великолепната Мария Митева – флейта, Митко Семов – ударни и Васил Хаджигрудев – контрабас, официално бе открита първата от многото магични вечери. „Отправям искрени благодарности към Община Стара Загора. За мен е чест да бъда тук точно с тези музиканти и пожелавам на всички да се насладят на концерта, който нарекохме „Джаз в класиката“, обърна се към публиката Мария Митева.

6 концерта и над 50 изпълнители ще съпътстват първите три дни на фестивала „Цветовете на джаза“ . Програмата продължава през цялата седмица с много изненади и вълнуващи музикални вечери, подарък за старозагорци и гости на града. Акцент тази година е участието на български изпълнители.

Входът е свободен! Цялата програма и подробности за всички дни може да намерите на официалния сайт на „Цветовете на джаза“.


11.06.2024 / 12:13 | 83 

  Сподели
  


Zara-Live е информационен сайт на Стара Загора. В него ще намерите разнообразна информация за събития в Стара Загора и региона. Актуални спортни новини, културни събития, новини от България и Света.

Използването на авторски материали подписани от Zara Live, текстове, снимки и видео е позволено с позоваване на Zara Live с връзка към www.zara-live.com
Zara Live не носи отговорност за коментари от посетители на сайта.

Общи условия Facebook Политика за личните данни GDPR

Zara Live © 2024