Санкции за тротинетки, които хвърчат по паркове и тротоари в Стара Загора

Община Стара Загора започна активни действия по опазване на обществения ред, в колаборация с полицейските служители

Шест нарушения на Наредбата за обществения ред при използване на превозни средства и общи площи на територията на Община Стара Загора са установени през първата юлска седмица. Всички те са свързани с управлението на индивидуални електрически превозни средства на непозволени места: в парк „Пети октомври“, по тротоарите на ул. „Ген. Гурко“ и на улицата, а 4-ма от нарушителите са непълнолетни: трима на 17 и един на 16 години. Тротинетки могат да се карат единствено по съществуващите велоалеи, паркове, тротоари и улици са забранена територия за тях.

Седмичната справка за констатирани нарушения по наредби на Община Стара Загора е предоставена от Звено „Инспекторат“, група „Общинска полиция“, Първо и Второ Районно управление на МВР в Стара Загора и специалисти „Обществен ред и сигурност“. Тя е резултат от договореното на работна среща в края на юни засилено взаимодействие между органите на реда и Община Стара Загора, а целта е да осигури възможно най-защитената градска среда с акцент върху пътната безопасност.

Младежите, возили се с тротинетки на забранени места, ще санкционират с обществено порицание, то ще бъде изпратено в съответните училища и там се изпълнява от директора. Това ще се случи след края на ваканцията. Сред нарушителите с тротинетки има и 32-годишен, съставен му е акт за установяване на административно нарушение, а следващата стъпка е издаване на наказателно постановление – глоба.

В справката за констатирани нарушения за първата юлска седмица са описани още 6 броя нарушения на Наредбата за обществения ред при използване на превозни средства и общи площи на територията на Община Стара Загора – те са за излезли от употреба МПС и за неправилно паркиране.

9 броя санкции са наложени и по Наредбата за обществения ред в Община Стара Загора за употреба на алкохол на обществено място (по чл. 7а, ал. 4) и за просия (по чл. 11).

Наложените санкции с глоба с фиш на стойност 20 лв. са общо 366 броя. Принудително задържаните МПС с техническо средство (скоба) са 51 броя, обявиха още специалистите.

Да се осигури спокойствие на гражданите в Община Стара Загора е целта на действията, свързани с превенция и контрол върху нарушенията на наредбите. От 1 юли стартира и бюлетин на общината, който ще отразява свършеното. От Община Стара Загора апелират към гражданите да подават сигнали и да съдействат за установяване на нарушителите.


09.07.2024 / 12:33 | 137 

  Сподели
  


Zara-Live е информационен сайт на Стара Загора. В него ще намерите разнообразна информация за събития в Стара Загора и региона. Актуални спортни новини, културни събития, новини от България и Света.

Използването на авторски материали подписани от Zara Live, текстове, снимки и видео е позволено с позоваване на Zara Live с връзка към www.zara-live.com
Zara Live не носи отговорност за коментари от посетители на сайта.

Общи условия Facebook Политика за личните данни GDPR

Zara Live © 2024