Шест години затвор грозят 43 - годишен мъж заради закана с убийство

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 43-годишен мъж за закана с убийство и побой.

Престъплението, за което е привлечен в качеството на обвиняем и задържан се наказва с лишаване от свобода до шест години.

Задържаният и пострадалата се познавали, е установено в хода на досъдебното производство. На 16 май в Станционната градина мъжът нанесъл няколко удара с юмрук в задната част на главата и врата на жената.Тя побягнала, а обвиняемият извадил нож и започнал да я преследва, крещейки, че ще я заколи.

Бил подаден сигнал на телефон 112 и обвиняемият бил задържан.

Мъжът е криминално проявен и многократно осъждан за престъпления против собствеността и против личността. Той е изтърпял наказание лишаване от свобода по последната си присъда и е бил освободен от затвора през март тази година.
Взетата мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

реклама
реклама
21.05.2020 / 16:42 | 99 

parketensviat.com


Zara-Live е информационен сайт на Стара Загора. В него ще намерите разнообразна информация за събития в Стара Загора и региона. Актуални спортни новини, културни събития, новини от България и Света.

Използването на авторски материали подписани от Zara Live, текстове, снимки и видео е позволено с позоваване на Zara Live с връзка към www.zara-live.com
Zara Live не носи отговорност за коментари от посетители на сайта.

Общи условия Facebook Политика за личните данни GDPR

Zara Live © 2020