Шестокласници се включиха във "Фестивал на професиите" в Младежкия дом

Забавен и полезен форум по кариерно ориентиране събра днес шестокласници от старозагорски училища, които се включиха във „Фестивал на професиите“. В залата на Младежки дом се представиха екипи на 8 учебни заведения, които показаха спецификите и колорита на различни професии, а темата беше „Моята професия - моето бъдеще“.
Поздрав към децата отправи началникът на отдел „Образование“ Станимира Димитрова. „Удоволствие е за мен да бъда сред вас и да стана свидетел на този така пъстър празник на професиите. Доскоро самата аз бях част от Центъра за подкрепа за личностно развитие и знам колко труд се полага всеки ден. Пожелавам на децата да успеят да намерят своя професионален път, да го извървят с желание и любов към това, което вършат. На добър час“.
Учениците от ОУ „Георги Райчев“ - Жива Пашова, Теодора Димова и Мария-Рая Андреева представиха актьорството. От СУ „Христо Ботев“ – проекта си за професия Готвач презентираха Илия Илиев и Даниел Димов. СУ „Железник“ с представители Рая Генчева и Мариета Иванова заложиха на Лекар, а възпитаниците на V ОУ „Митьо Станев“ – Кристиян Коев, Мирослав Генов, Йоан Иванов и Димитър Димитров показаха режисьорското амплоа. Професията на адвоката с презентация показаха Андрей Войнов, Елизабет Казале и Моника Кисьова от II ОУ „П. Р. Славейков“. В ролята на ветеринарни лекари влязоха учениците от ОУ „Кирил Христов“ Елица Велева, Магнолия Бориславова и Александра Стоянова. Метеоролог бяха избрали Александра Енчева, Дамян Пацовски, Ирем Мехмед и Жасмина Иванова от СУ „Иван Вазов“. Музикант – инструменталист презентираха Румяна Красимирова, Иван Иванов и Дурдаане Руменова от СУ „Христо Смирненски“.
Водещи на събитието, организирано от Община Стара Загора и Центъра за подкрепа за личностно развитие – Кариерно ориентиране, бяха Славомира Димитрова и Лорета Георгиева. Всички участници във форума получиха грамоти и подаръци.
На събитието присъстваха и представители на Регионално управление на образованието -- Стара Загора.

реклама
реклама

23.06.2022 / 17:27 | 208 

  Сподели
  


Zara-Live е информационен сайт на Стара Загора. В него ще намерите разнообразна информация за събития в Стара Загора и региона. Актуални спортни новини, културни събития, новини от България и Света.

Използването на авторски материали подписани от Zara Live, текстове, снимки и видео е позволено с позоваване на Zara Live с връзка към www.zara-live.com
Zara Live не носи отговорност за коментари от посетители на сайта.

Общи условия Facebook Политика за личните данни GDPR

Zara Live © 2022