Старозагорката Мариета Голомехова с награда АСКЕЕР за сценография

Мариета Голомехова, сценограф
На 24-ти май – в деня на най-светлия ни празник, празника на българската писменост, духовност икултура, Фондация „АКАДЕМИЯ АСКЕЕР” връчи за 32-ри път своите награди за постижения в театралното изкуство през изминалия сезон. „АСКЕЕР” са единствени по рода си театрални награди в България, при които отличията се дават „от артисти – за артисти“ и всяко от тях е професионален и естетически избор на хора, правещи театър. Единадесетте спектаклови категории на „АСКЕЕР 2023” включват представленията и техните творци с осъществена премиера в периода от 1 април 2022 г. до 31 март 2023 г.

Наградата за "СЦЕНОГРАФИЯ" получи старозагорката Мариета Голомехова за работата си по два спектакъла - „Дон Кихот“ от Мигел де Сервантес на Младежки театър "Николай Бинев" и „Старецът и морето“ от Ърнест Хемингуей на Драматичен театър „Николай О. Масалитинов“– Пловдив.

реклама
реклама
Радио Стара Загора : 25.05.2023 / 18:12 | 80 

  Сподели
  


Zara-Live е информационен сайт на Стара Загора. В него ще намерите разнообразна информация за събития в Стара Загора и региона. Актуални спортни новини, културни събития, новини от България и Света.

Използването на авторски материали подписани от Zara Live, текстове, снимки и видео е позволено с позоваване на Zara Live с връзка към www.zara-live.com
Zara Live не носи отговорност за коментари от посетители на сайта.

Общи условия Facebook Политика за личните данни GDPR

Zara Live © 2023