ТЕЦ "Марица Изток" с нов директор

Диян Димитров от 4 юли е новият изпълнителен директор на най-голямата въглищна централа в България – ТЕЦ „Марица изток 2″, стана ясно от вписването в Търговския регистър.

Той заема поста на досегашния титуляр, инж. Живко Динчев, който сам е пожелал да напусне ръководния пост, а желанието му е станало факт на 28 юни, когато се случиха рокадите във върховете на енергетиката – бяха извършени промени в ръководствата на „Български енергиен холдинг” ЕАД, „АЕЦ Козлодуй” ЕАД и „ТЕЦ Марица изток 2″ ЕАД.

Тогава от Министерството на енергетиката съобщиха, че в качеството си на едноличен собственик на капитала на „Български енергиен холдинг” ЕАД служебният министър на енергетиката Владимир Малинов е издал протоколно решение за промени в ръководството на БЕХ ЕАД. От състава му бяха отстранени дотогавашният му изпълнителен директор Иван Андреев, както и старозагорецът Диян Димитров. С последващо решение на БЕХ от борда на ТЕЦ „Марица изток 2″ беше освободен инж. Живко Динчев и назначен Диян Димитров.

Диян Димитров е бил зам. изпълнителен директор на дружеството с ресор „Административен, данъчен и финансов контрол”, както и член на Борда на директорите му.

08.07.2024 / 19:52 | 9260 

  Сподели
  


Zara-Live е информационен сайт на Стара Загора. В него ще намерите разнообразна информация за събития в Стара Загора и региона. Актуални спортни новини, културни събития, новини от България и Света.

Използването на авторски материали подписани от Zara Live, текстове, снимки и видео е позволено с позоваване на Zara Live с връзка към www.zara-live.com
Zara Live не носи отговорност за коментари от посетители на сайта.

Общи условия Facebook Политика за личните данни GDPR

Zara Live © 2024